Aktywne Wpisy
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +625
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Jedna "mądra inaczej" powiedziała, że to jest "poroniony pomysł" żeby baby bez szkoły zarabiały na kasie "nic nie robiąc" tyle samo, albo więcej, co ludzie po latach studiów. Na koniec swojej "błyskotliwej" wypowiedzi dodała, że powinno to być jakoś uregulowane żeby były właściwe "dysproporcje w zarobkach" między ludźmi wykształconymi, a tymi z byle jaką szkołą!
Dawno nie byłem świadkiem takiej żenady, #logikarozowychpaskow i #rakcontent
@chozi: Współczuję. Rynek się cywilizuje i w takich sieciach pracownicy zaczynają coś zarabiać, ale myślenie, że to jest łatwa praca - bądźmy poważni. Jasne, są automatami i wiele myślenia ta praca nie wymaga, ale ciągle mają z-------l. Widać wyraźnie, że ludzi jest za mało tam do pracy i ciągłe biegi od kasy, do wykładania towaru, do magazynu, czy sprzątania... Pracują intensywnie.
serio.
hajs taki sam jaki teraz dostaje w januszeksie, a odpowiedzialność milion razy mniejsza. nie musiałbym się peirdolić w grzeczności z kontrahentami, nie musiałbym n---------ć jakichś zamówień publicznych, użerać się z NFZem, nie musiałbym szukać nowych klientów, wyliczać kosztów, ryzyka, odbierać dziesiątek telefonów z kretyńskimi pytaniami od ludzi niepotrafiących myśleć samodzielnie
Kazdemu po rowno, czy to ciesla, programista czy bezrobotny. Szkodastrzepicryja.png
Szanuję informatyków, analityków finansowych, marketingowców i tak dalej, dobra robota.
Beka z paniusi, które myślą, że praca za 2500 zł netto + multisport i opieka zdrowotna to prestiż i wystarczający powód, żeby
@chozi: Robiłem w Auchanie na nocki zrezygnowałem po 2 dniach okropna praca nie życze jej