Wpis z mikrobloga

Glupio mi, bo zadniebalem moj wlasny tag. Pewnie myslicie, ze volvo juz spoczywa w pokoju na jakims zlomie albo sie zniechecilem i je puscilem na alledrogo. Ale jak mawia najslynniejszy Radek na Youtubie - Nic bardziej mylnego. W wolnych chwilach prace postepuja, tylko na mirkowanie czasu brak, zeby wszystko opisac. W najblizszych dniach nadrobie zaleglosci. A dzis napisze o elektryce.

Sam raczej staram sie nie dotykac wiazki elektrycznej zgodnie z zasada, ze jak czegos nie umiesz, to lepiej sie za to nie zabieraj. Samochod moj zostal jednak przez swoje zycie znacznie zeszczurzony w tej materii i zwisajace kable pokaladajace sie na kolanach w czasie jazdy to nie moj styl. Nie mowiac juz o wystajacym tu i tam drucie bez izolacji...

Volvo oddalem do zaufanego pana elektryka, u ktorego nie jedna awarie usuwalem. Jest to Pan starej daty, ktory na fachu zna sie jak nikt i mimo ze nie jest on demonem szybkosci wykonywania prac, to z cala pewnoscia warto poczekac na efekty koncowe.

Zostawilem mojego osiolka u niego z lista moze i drobnych, jednak irytujacych mankamentow. Oto ona:
1. nie dzialajacy interwal wycieraczek - albo dzialaja ciagle, albo zapierdzielaja, albo w ogole sie nie ruszaja
2. dmuchawa dzialajaca tylko na dwojce
3. swiece zarowe, ktore grzeja sie tylko na baaardzo zimnym silniku (tj, po nocy lub 5 godzinach stania w listopadowej pogodzie).
4. nie dzialajace radio (antena?)
5. kable budowlane pod maska podlaczone bezposrednio do akumulatora (pod kleme) idace niewiadomo gdzie
6. siekanka z wiazki pod deska rozdzielcza

Kazdy z powyzszych punktow zostal przez Pana Wojciecha zaadresowany i wszystko dziala (i wyglada) jak z fabryki. Dobrze, ze do niego pojechalem, bo okazalo sie, ze czesc z 'patentow' stanowila bezposrednie zagrozenie pozarem, czego symptomem bylo pare potopionych kostek (sic!)

Jako, ze z tych robot nie mam zadnych zdjec, to poratuje sie kompozycja, ktora moge zatytulowac "zalety posiadania szwedzkiej cegly" :)

W nadchodzacym tygodniu spodziewajcie sie bardziej mechanicznych opowiesci ;)

#volvo #volvofanclub #mechanikasamochodowa zapraszam do obserwowania tagu z majstrowania przy volvo oraz zapoznania sie z poprzednimi pracami -> #volvobc
b__c - Glupio mi, bo zadniebalem moj wlasny tag. Pewnie myslicie, ze volvo juz spoczy...

źródło: comment_OR77Ip4EuSQJIdK0MFe69zBSXwxFnSOU.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pewnie myslicie, ze volvo juz spoczywa w pokoju na jakims zlomie albo sie zniechecilem i je puscilem na alledrogo.

@b__c: nawet przez myśl mi to nie przeszło! Po prostu o tobie zapomniałem ( )
  • Odpowiedz