Aktywne Wpisy
kot_kustosz +265
Namalowałam obraz więc się pochwalę ʕ•ᴥ•ʔ
Farby akrylowe na płótnie 40x60
Jakieś propozycje na tytuł?
tag: kotkustosz
ig:kot_kustosz
#pokazkota #tworczoscwlasna #pokazmorde #kitku #malarstwo #rysujzwykopem
#koty #chwalesie
Farby akrylowe na płótnie 40x60
Jakieś propozycje na tytuł?
tag: kotkustosz
ig:kot_kustosz
#pokazkota #tworczoscwlasna #pokazmorde #kitku #malarstwo #rysujzwykopem
#koty #chwalesie
Nie_bede_mial_zony +466
Poproszę o miejsca, które stały się legendą i powinny zostać wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO.
Ja zaczynam:
#wykopowezabawy #heheszki
Ja zaczynam:
#wykopowezabawy #heheszki
Ale w sumie i tak się muszą dogadać więc nic to nie zmieni.
Generalnie jednak dla mnie chodzenie na zakupy w niedzielę to słaba opcja.
@marekrz: Ale jakie normy? Takie że kasjerka w sklepie w niedziele nie pracuje a taka sama kasjerka w restauracji już tak? Taka że pracownik w zakładzie produkcyjnym pracują w nocy niezależnie czy to święta czy sylwester (firma jest zamykana tylko na
Jakie normy? Wrzuciłeś tylko obrazek, do którego nie ogarnąłeś nawet legendy, który dodatkowo jest kłamstwem.
http://www.rp.pl/Handel/303209994-Tylko-9-z-28-panstw-UE-ogranicza-handel-w-niedziele.html#ap-3
"Normy" oparte na przywilejach były już w poprzednim słusznie minionym systemie, w przeciwieństwie do ciebie nie chciałbym do niego wracać.
Pracuje 6 dni w tygodniu w delegacji, ciągle mnie nie ma. Niedziela to jest jedyny dla mnie dzień, gdzie mogę zrobić jakieś zakupy i coś kupić do domu. Kto chce niech pracuje i kręci biznes.
@marekrz: Jesteś w wielkim błędzie. Bilans dla gospodarki będzie zdecydowanie negatywny. Przede wszystkim Polacy zdecydowanie mniej wydadzą, ponieważ będą mieli jeden dzień mniej na zakupy, a po drugie zamknięcie sklepów w niedziele spowoduje redukcje etatów w sklepach, co będzie wiązało się z pozbawieniem pracy wielu kobiet.
Konsekwencje będą takie, że w kraju spadnie konsumpcja, zwiększy się bezrobocie i część kobiet przestanie lepiej zarabiać albo przestanie zarabiać
1. Konsumenci zamiast kupić w niedzielę kupią w sobotę, albo w poniedziałek. Jeżeli nie to
2. Wydadzą na inne usługi/dobra. Jeżeli nie to
3. Konsumpcja będzie odłożona w czasie, zwiększy oszczędności, które zwiększą inwestycje.
Jedyne, co należy rozważać to przestój i mniejszy zwrot kapitału na zainwestowanej infrastrukturze (m.in. powierzchni sklepowej)
Zakupy można zrobić w pozostałe dni.