Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +20
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
WykopX +570
#afera TL;DR Wykop łamie regulamin wykopu i wykopuje na główną #ama OVH z 4-letnich fake-kont. Pytania w AMA zadawane przez fake-konta z ostatnią aktywnością w 2020.
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Zauważyłem ciekawą rzecz - AMA z pracownikiem OVHcloud (aktualnie ledwo 40 wykopów i jest już wykopane na głównej) wykopały 4-letnie i 3-letnie konta bez ŻADNEJ aktywności od 2020 roku.
Pytania zadawane w AMA - dziwnym przypadkiem od kont, których ostatnia aktywność była 4
Ja natomiast jestem wyborcą PO od wielu lat (w ostatnich wyborach nie brałem udziału, ale w kilku poprzednich, jeszcze od czasu Samoobrony i LPR) i jestem zadowolony z 8 lat ich rządów. Jednocześnie z dużą sympatią podchodzę do partii KORWIN i z lekką niechęcią do PiS głównie z uwagi na kwestie gospodarcze - pogłębianie deficytu, rozdawnictwo.
Ponadto, mimo że nie lubię PiS, bo uważam ich za populistów i demagogów, jestem totalnie zażenowany działaniami #kod. Ludzie z KOD zdają się być bardziej fanatyczni od PiS-owców - a to niełatwy wyczyn! Z początku sądziłem, że będzie to sensowna opozycja, racjonalna krytyka działań rządu, ale okazuje się, że to jakaś absolutna farsa, wystarczy spojrzeć na wideo (nie to jedno): Link.
Szukam osób podobnie myślących.
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #bekazprawactwa #bekazlewakow #bekazlewactwa #centryzm #jkm #tusk #ekonomia #liberalizm
I właśnie o to chodzi! To jest właśnie powodem dla którego moje sympatie polityczne są na pograniczu PO-KORWIN:
Kuce przecież krytykują PO olanie programu z 2007 roku, za to, że nie byli liberałami i w trakcie 8 lat nie przeprowadzili gruntownych reform w najważniejszych dziedzinach życia. Korwiniści są wrogo nastawieni do PO i do PIS z innych względów. PO za brak
Przeciez to jest głupota - należy popierać partie, które robią w tym kierunku zmiany, a nie nie robią
Po pierwsze pisałem po prostu o wrogości do PO i popieraniu PiS, a nie o przechodzeniu na socjalizm.
I dlatego popieram duet PO-KORWIN i taką koalicję chciałbym widzieć w sejmie. PO stanowiłoby trzon koalicji, jest odpowiednie PR-owo i umie utrzymać koalicję w ryzach, a KORWIN przeciągałoby środek ciężkości polityki na stronę wolnorynkową. Sam KORWIN jest wg mnie zbyt radykalny i nierozgarnięty, żeby samodzielnie rządzić. Powinni stanowić katalizator, a nie paliwo przemian.
Co do reformy ZUSu: korwiniści mają za złe sposób w jaki wprowadzono tą reformę. Dokładniej chodzi o to, że ludziom już pracującym podwyższono wiek
Rzecz w tym, że ja nie jestem radykałem, moje poglądy leżą pomiędzy PO, a KORWIN: nie chcę rewolucji, ale chciałbym koalicji PO-KORWIN, w której KORWIN przeciągałby klimat polityczny na rzecz liberalizmu.
Nie wierzę, że w Polsce da się zliberalizować jedną część państwa nie ruszając reszty. Zmiany muszą
Ok, a tak z ciekawości:
1. Na kogo głosowałeś/zamierzałeś głosować w ostatnich wyborach parlamentarnych?
Głosowałbym na PO.
Wow, dzięki za odpowiedź.
@K_Feras_P: Raczej kontrrewolucji. Powrotu do sprawdzonych rozwiązań, do normalności.
Pewnie: PiS jest bardziej narodowo-socjalno-etatystyczne. Dla przykładu to PiS chciał realizować "politykę jagiellońską" kupując Możejki i pompując tam 8.5 MILIARDA złotych. Teraz Morawiecki w rządzie PiS postuluje plany centralnego planowania zamiast restrukturyzacji obciążeń podatkowych tak, aby polskie i zagraniczne firmy działały na równych zasadach (de facto, a nie de iure).
Jednocześnie to za wiele powiedziane, ale we wszystkich barometrach pierwsze 3 miejsca okupuje u mnie zawsze KORWiN/Nowoczesna/PO, w różnych wariantach. To pewnie dlatego, że jest tru liberałem slash libertarianinem.
Komentarz usunięty przez autora
wat?
Skąd czerpiesz te informacje? To najbardziej wynaturzony pogląd, z jakim się spotkałem na wykopie od pół godziny. Rozwijaj.