Wpis z mikrobloga

Czy na wykopie są osoby popierające #po i #korwin jednocześnie? Sądząc po wykopie, wyborcy KORWIN sprzyjają zdecydowanie bardziej #pis, a PO traktowane jest jak śmiertelny wróg. Ze świecą szukać sympatyków PO popierających jednocześnie KORWIN.

Ja natomiast jestem wyborcą PO od wielu lat (w ostatnich wyborach nie brałem udziału, ale w kilku poprzednich, jeszcze od czasu Samoobrony i LPR) i jestem zadowolony z 8 lat ich rządów. Jednocześnie z dużą sympatią podchodzę do partii KORWIN i z lekką niechęcią do PiS głównie z uwagi na kwestie gospodarcze - pogłębianie deficytu, rozdawnictwo.

Ponadto, mimo że nie lubię PiS, bo uważam ich za populistów i demagogów, jestem totalnie zażenowany działaniami #kod. Ludzie z KOD zdają się być bardziej fanatyczni od PiS-owców - a to niełatwy wyczyn! Z początku sądziłem, że będzie to sensowna opozycja, racjonalna krytyka działań rządu, ale okazuje się, że to jakaś absolutna farsa, wystarczy spojrzeć na wideo (nie to jedno): Link.

Szukam osób podobnie myślących.

#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #bekazprawactwa #bekazlewakow #bekazlewactwa #centryzm #jkm #tusk #ekonomia #liberalizm
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xeeeeeeenu: Dokładnie Petru, któremu najbliżej w kwestiach gospodarki do Korwina to dla nich lewak i bankster zaś Duda, który ma socjalistyczne gospodarczo poglądy (obniżenie wieku emerytalnego, pomoc frankowiczom) to wspaniały prezydent. Do tego jeśli czytają jakieś gazety to częściej W Sieci czy Do Rzeczy niż Najwyższy Czas poza wykopem zaglądają też na takie strony jak WPolityce czy Niezależna.
  • Odpowiedz
@merlan: pytasz się o poważne sprawy na wykopie opanowanym przez pryszczatych kuców na garnuszku mamusi i płatnych trolli szafernakera XD ale props za wiarę w ludzi
  • Odpowiedz
@merlan: nie zgodze sie z rozdawnictwe. Ono jest od zawsze. Zmienia sie grupa docelowaraz to program 500, kiexy indziej 1.7 mld na modernizacje drogi albo monopol na sprzatanie w budynku urzedowym.

Co do nowoczesnej to jie wydaje mi sie, zeby ona miala poglady. W komisji wyborczej byl chlopak z NPl i mowil, ze gora... coz ma ich gdzies. Czyyli dolu sa od pompowania dona Petru.
PO to klika. I taczej
  • Odpowiedz
Korwiniści mają całkowicie w dupie takie sprawy jak wolny rynek

@xeeeeeeenu: Super generalizacja k---a. Za-każdym-j-----m-razem.jpg
Wszystkie partie w tym kraju można opisać w tem sam sposób.
Dlaczego ludzie popierający legalizację małżeństw homo głosują na PO, które nigdy by tego nie wprowadziło?
Dlaczego antyklerykaliści głosują/głosowali na SLD które było z Kościołem za pan brat kumple do chlania, konkordat itd.
  • Odpowiedz
@merlan:
'W ciągu pierwszych 9 lat członkostwa w UE Polska wzięła tyle pożyczek i dostała tyle dotacji, że złożyło się to na dwa dodatkowe roczne PKB.'

Pieniądze 'zainwestowane' w autostrady i beton (akcja "Polska w ruinie, która miała to wyśmiać) generują nie zyski a straty. Operowanie liczbami i statystyką może pozwalać na robienie cytowanych przez Ciebie danych.
  • Odpowiedz
@CrimsonKing

"Operowanie liczbami i statystyką może pozwalać na robienie cytowanych przez Ciebie danych. "

Sęk w tym, że nieoperowanie liczbami i statystyką, które w jakimś stopniu obiektywizują ocenę, prowadzi do zupełnie subiektywnego postrzegania.

Jeżeli miałbym się opierać wyłącznie o subiektywne opinie, to moja ocena byłaby jeszcze lepsza (wśród moich znajomych z bardzo różnych branż - od inżynierów przez budowlańców, sadowników do robotników fizycznych wszystkim los się poprawiał - i to bez
  • Odpowiedz
@xeeeeeeenu: ależ uogólniasz i siejesz propagandę. To wy, lemingi z #neuropa stworzyliście podział "prawica - pis, korwin, a lewica - po" każdy wasz wpis, który naśmiewa się z pis określacie tagiem #bekazprawakow , a jak wiadomo, kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą.

Są idioci, ale wyborcy prawicy są wyborcami prawicy ze względu na wolny rynek i jego idee. pis to lewica tak samo jak po
  • Odpowiedz
@merlan: Zgodzę się, że w zależności od środowiska można uzyskać na temat rządów PO różne opinie. O ile wśród biedniejszej i mniej wykształconej części społeczeństwa nie byli faworytem i to nie dziwi to zdumiewa fakt, że potrafili swoimi działaniami odstraszyć aż tylu młodych i odejście znacznego elektoratu wśród ludzi z wyższym wykształceniem. To nie świadczy o zadowoleniu z ich rządów. Świadczy raczej o powolnym ogarnianiu się i orientowaniu w wielkim
  • Odpowiedz
@CrimsonKing

Zgadzam się częściowo.

Wg. mnie spadek poparcia dla PO był absolutnie normalnym procesem - ludzie po prostu nudzą się jedną i tą samą partią i chcą "przewietrzenia salonów", kogoś innego. I tak byłem zdziwiony, że wygrali w 2011, sądziłem wtedy, że już niemożliwe żeby wygrali drugą kadencję pod rząd.
  • Odpowiedz
@merlan:

Jeżeli miałbym się opierać wyłącznie o subiektywne opinie, to moja ocena byłaby jeszcze lepsza (wśród moich znajomych z bardzo różnych branż - od inżynierów przez budowlańców, sadowników do robotników fizycznych wszystkim los się poprawiał - i to bez dotacji, ani żadnych kontraktów rządowych, prawie wszystko sektor prywatny), ale subiektywne oceny są nierzetelne, dlatego lepiej sięgnąć po dane makro.

I gdzie w tym zasługa PO? Polska rozwijała się świetnie sama,
  • Odpowiedz