Aktywne Wpisy
matiKKS +5
Szukam serialu na jesienno-zimowe wieczory. Długość odcinka najlepiej nie więcej niż godzina, ilość do 100 odcinków lub niewiele więcej. Pozbawiony wielokrotnych scen seksu, erotyzmu, ciągłych przekleństw. Serial już skończony, żeby nie czekać na kolejne sezony. Przez 4 lata przerobiliśmy dwa kompletnie różne seriale, które przypadły nam do gustu- The Crown i Ranczo.
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
ehhniestety +87
"tajemnica spowiedzi" to pierwsza rzecz do zniesienia natychmiast, klecha z drewnianego pudła wie o morderstwie ale nie musi nic mówić policji bo konkordat xD powinni siedzieć za zatajanie jak każdy inny
#takaprawda #bekazkatoli
#takaprawda #bekazkatoli
Ja natomiast jestem wyborcą PO od wielu lat (w ostatnich wyborach nie brałem udziału, ale w kilku poprzednich, jeszcze od czasu Samoobrony i LPR) i jestem zadowolony z 8 lat ich rządów. Jednocześnie z dużą sympatią podchodzę do partii KORWIN i z lekką niechęcią do PiS głównie z uwagi na kwestie gospodarcze - pogłębianie deficytu, rozdawnictwo.
Ponadto, mimo że nie lubię PiS, bo uważam ich za populistów i demagogów, jestem totalnie zażenowany działaniami #kod. Ludzie z KOD zdają się być bardziej fanatyczni od PiS-owców - a to niełatwy wyczyn! Z początku sądziłem, że będzie to sensowna opozycja, racjonalna krytyka działań rządu, ale okazuje się, że to jakaś absolutna farsa, wystarczy spojrzeć na wideo (nie to jedno): Link.
Szukam osób podobnie myślących.
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow #bekazprawactwa #bekazlewakow #bekazlewactwa #centryzm #jkm #tusk #ekonomia #liberalizm
Komentarz usunięty przez moderatora
@CzarlsSzczecinson: Kultura rozmowy o polityce na wykopie w pigułce xD
Borze, czemu ja jeszcze przeglądam ten ściek.
Komentarz usunięty przez autora
Co do nowoczesnej to jie wydaje mi sie, zeby ona miala poglady. W komisji wyborczej byl chlopak z NPl i mowil, ze gora... coz ma ich gdzies. Czyyli dolu sa od pompowania dona Petru.
PO to klika. I taczej
@xeeeeeeenu: Super generalizacja k---a. Za-każdym-j-----m-razem.jpg
Wszystkie partie w tym kraju można opisać w tem sam sposób.
Dlaczego ludzie popierający legalizację małżeństw homo głosują na PO, które nigdy by tego nie wprowadziło?
Dlaczego antyklerykaliści głosują/głosowali na SLD które było z Kościołem za pan brat kumple do chlania, konkordat itd.
@grzegorz-zielinski
8 lat rządów Platformy, kryzys światowy, inne kraje europejskie wychodzą na minus, albo nieznacznie na plus, tymczasem w Polsce mamy 20% skumulowany wzrost gospodarczy za lata 2007-2013, co daje ok. 3% wzrostu rocznie w trakcie kryzysu, fenomenalny wynik:
Link
@spatsi: bo s---------a to takie danie które smakować ci nie przestanie xD
'W ciągu pierwszych 9 lat członkostwa w UE Polska wzięła tyle pożyczek i dostała tyle dotacji, że złożyło się to na dwa dodatkowe roczne PKB.'
Pieniądze 'zainwestowane' w autostrady i beton (akcja "Polska w ruinie, która miała to wyśmiać) generują nie zyski a straty. Operowanie liczbami i statystyką może pozwalać na robienie cytowanych przez Ciebie danych.
"Operowanie liczbami i statystyką może pozwalać na robienie cytowanych przez Ciebie danych. "
Sęk w tym, że nieoperowanie liczbami i statystyką, które w jakimś stopniu obiektywizują ocenę, prowadzi do zupełnie subiektywnego postrzegania.
Jeżeli miałbym się opierać wyłącznie o subiektywne opinie, to moja ocena byłaby jeszcze lepsza (wśród moich znajomych z bardzo różnych branż - od inżynierów przez budowlańców, sadowników do robotników fizycznych wszystkim los się poprawiał - i to bez
Są idioci, ale wyborcy prawicy są wyborcami prawicy ze względu na wolny rynek i jego idee. pis to lewica tak samo jak po
Zgadzam się częściowo.
Wg. mnie spadek poparcia dla PO był absolutnie normalnym procesem - ludzie po prostu nudzą się jedną i tą samą partią i chcą "przewietrzenia salonów", kogoś innego. I tak byłem zdziwiony, że wygrali w 2011, sądziłem wtedy, że już niemożliwe żeby wygrali drugą kadencję pod rząd.
I gdzie w tym zasługa PO? Polska rozwijała się świetnie sama,