Wpis z mikrobloga

kiedyś jak miałam 7 lat chciałam jechać do makdonalda więc babcie powiedziała 'zarez zrobimy hamburgery' a tak naprawdę to była kanapka ze schabowym z obiadu i ogórkiem kiszonym. nic wtedy nie powiedziałam
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ancynamonek: ja ci wyltumacze. Najtańszy hamburger w Mcd (w którym nie ma prawie nic) to chyba 3,5 zł. Teraz rozbierz go na czesci i policz ile kosztuje jego zrobienie w lokalu takiego giganta jak mcdonalds. Przebitka i tak jest spora a jesli sie zastanawiasz czemu wielka sieć ktora jest odbiorcą tysiąc razy większym niż każda polska restauracja może sobie pozwolić na dostawy w atrakcyjnych cenach to nie wiem o czym
  • Odpowiedz
@botix: @macq2309: @maciejkack: Ej wy naprawdę twierdzicie, ze jedzenie z fast foodów jest zdrowe i bronicie swojego stanowiska czy coś źle odczytałem? Wiecie, że oprócz wartości kalorycznych i alergenów najważniejszą rzeczą jest skład, obróbka termiczna i to ile razy jedzenie i w jakich warunkach zostało przetworzone? Oczywiście osoby z którymi dyskutujecie mają marne pojęcie, argument Supersize me jest idiotyczny, bo sprowadza się tylko do dziennego spożycia
  • Odpowiedz
teraz to ja nawet nie odwiedzam mcdonalds bo nie mam zamiaru wspierać pfu restauracji która żeruje na zdrowiu swoich klientów


@ancynamonek:
@kopek:
Dobra, to żeby nie pitolić na próżno, napiszcie nam, gdzie wy i za ile jecie, kiedy jesteście głodni będąc poza domem.
Fajnie też, gdybyście zrobili zdjęcia tych polecanych potraw.
  • Odpowiedz
@ancynamonek: 2 zł to moze I kosztował, ale jakies 10 lat temu. Teraz mały cheeseburger kosztuje 4 zł. Produkcja w wielkich ilosciach z pewnoscia wplywa na cene.
Nie do konca wiem co jest w srodku, ale jedzac w maku wiem, ze sie nie otruje, nie podadza mi zepsutego miesa czy surowych frytek.
  • Odpowiedz
@cowiekmapa: Mniej więcej. Do tego w czym się piecze, no i z czego robi się te bułki to jest dramat. Mięso czy ziemniaki są dobrej jakości w Macu. Też kontrola jakości i BHP pracowników stoi na wysokim poziomie i mocno o to dbają. Jednak naprawdę nie ma sensu wmawiać ludziom, że to zdrowe jedzenie, bo tak nie jest.
  • Odpowiedz
@kam191: ależ idiotyczny argument. koleś jadł CODZIENNIE tylko w McDonald's - nie dziwne, że wpłynęło to na jego tuszę i zdrowie. jakbyś jadł codziennie tylko jajecznicę albo kanapki z szynką, to też by Ci brakowało wielu składników. tak samo jak komuś, kto by jadł tylko czekoladę albo tylko ziemniaki z sosem. nie dowodzi to jednak temu, że nie można jeść takich rzeczy W OGÓLE. kwestia rozsądku. jak ktoś raz na
  • Odpowiedz