Wpis z mikrobloga

kiedyś jak miałam 7 lat chciałam jechać do makdonalda więc babcie powiedziała 'zarez zrobimy hamburgery' a tak naprawdę to była kanapka ze schabowym z obiadu i ogórkiem kiszonym. nic wtedy nie powiedziałam
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie przepadam za jedzeniem z macdonalds's ale jak jestem gdzieś w trasie to jem tylko tam, bo wiem że pół godziny później nie będę musiał szukać najbliższego zjazdu do lasu.
Wszelkie przydrożne "karczmy" wychodzą z założenia że to i tak tylko przejezdny klient, więc nie ważne co za padlinę mu się rzuci na talerz.
  • Odpowiedz
ale wysyp raka w komentarzach

powtarzane od lat dawno obalone mity o mc donaldzie, eksperci co to niby pracowali w maku i wiedzą, że tam mięso jest z małych dzieci robione, a to jakaś głupia pinda pisze, że glutaminian sodu to zło xD

co się naczytałem to moje.
  • Odpowiedz
@durielek: W skład bułek wchodzą: mąka pszenna typu 550, cukier, olej rzepakowy, sól, drożdże oraz emulgatory: E471, E472E i E481. Dodatkowo do mąki dodawany jest przeciwutleniacz E300 czyli zwykły kwas askrobinowy, zwany przez niektórych witaminą C. Doucz się a potem wyzywaj.
  • Odpowiedz
@wiktorek_pl: pokaż mi jakąkolwiek piekarnię w Polsce, która przy produkcji bułek nie używa polepszaczy z Zeelandii (albo innego producenta, ale lepsze piekarnie zwykle biorą zeelandię). Oprócz tego jest masa innych zabaw, które się robi z produktami w piekarni, a które, gdybyś je zobaczył, też byś się wystraszył. Od komór dojrzewania, po spryskiwanie kwasem np. itd. ;] Maka 100% i woda. Bueheheheh ;]
  • Odpowiedz
@Nuuk: Gdzie ja napisałem, że kupuje takie bułki w którejkolwiek piekarni? Chociaż chleb już kupuje ze składem w którym jest albo mąka żytnia z wodą i ziarnami albo mąka żytnia, woda i drożdże. Mogę ci pokazać etykietę. Cały czas rozmawiamy o szkodliwości jedzenia w macu i chyba kpicie, że bułki robione z mąki pszennej, ogromną ilością cukru i olejem rzepakowym przetwarzanym w wysokiej temperaturze to jest wartościowy produkt. Można lubic
  • Odpowiedz