Wpis z mikrobloga

@plushy: @Theia: a znacie jakiś sektor IT gdzie można się "pchać" bez studiów ale po technikum IT i po jakimś kursie, Celuje w coś 2-3k na począteka nawet tyle, jestem świadomy realiów, i tak wszędzie z doświadczeniem szukają ;P
  • Odpowiedz
@Bongletoo: to jest tylko papierek, na który patrzą pracodawcy. a w pracy bardzo się przyda, bo to jest pigułka wiedzy praktycznie z całego testowania na poziomie podstawowym.
niektóre firmy zarekrutują Cię i bez tego, możesz nie mieć z tym nawet nigdy do czynienia. ale Tobie samemu ta wiedza w znalezieniu pracy, a potem na stanowisku naprawdę pomoże. najlepiej sobie przeczytać sylabus do kursu, spróbować szukać pracy, a jeśli po długim
  • Odpowiedz
@Theia: no właśnie bo ja praktycznie nic nie mam poza Technikum informatycznym(za pół roku) i z samym technikiem to chyba pracy w tym biznesie nie znajde, dlatego planuje uzbierać kase na jakiś kurs po którym już moge mieć szanse na prace, staż
  • Odpowiedz
@nihil_novi: Po prostu chciałem ogólnie iść w IT zwłaszcza po paru miesiącach nieudanego szukania w logistyce czegoś ciekawszego. Trafiło się ogłoszenie na pracuj.pl właśnie z takimi wymaganiami że co najwyżej aby znać SQLa + języki programowania atutem + (ale nie wiem na razie za bardzo jak nie używałem samemu to nic poza SQL więcej) jakieś inne pierdoły. Na następny dzień po wysłaniu zgłoszenia było zaproszenie na test analityczny + z
  • Odpowiedz