Powiedz mi, bo zastanawia mnie zawsze przy takich argumentach, gra jest podobna do SuperMeatBoya w tym że jest to gra o bieganiu, skakaniu i omijaniu przeszkód, tak jak 99% platformówek, zgada się.
@Curry_: Są piły, lasery, "jeżdżenie" po ścianach, wiatraki, rakiety, kolce, odbijanie się od ścian, znikające klocki po chwili jak na nie wejdziesz, taśmy i zbieranie jakiś itemów (pieniądze/bandaże). 95% gry to SMB w innej oprawie. A można wymyślić
@Curry_: Fabułę, fajną mechanikę (jak jest stworzone skakanie, zjeżdżanie po ścianach, itp.), świetna kamera pokazująca po śmierci wszystkich meat boyów, edytor poziomów. I niekoniecznie stworzył to wszystko, ale połączył w jedną, bardzo grywalną grę która jest frustrująca i wspaniała jednocześnie.
@Curry_: Obejrzałem trailer, i nawet napis wygląda podobnie ..... Jakieś podobne kąty, rozstawienie napisu ... Dla mnie za dużo fascynacji Meat Boyem. Jako alternatywna wersja SMB, gra może okazać się fajna. Jako niesplagiatowana, wymyślona przez Ciebie gra to już nie.
@Zyngi: laserów (takich) w SMB nie było, były takie które działały jak u mnie wiązka elektryczna. Poza tym reszta to co napisałeś to standard dziesiątek platformówek Po, Przed jak i samego SMB. Super Meat Boy nic z tego nie wymyślił jeśli chodzi o oryginalność. Portale też u mnie są (inne, ale są. I w gifie widać). Nie bedę Cię przekonywał, żebyś myślał inaczej bo to Twoja sprawa i i tak
@Curry_: Tak, większość rzeczy jest powtarzalnych w dziesiątkach platformówek. Ale SMB zrobił dwie rzeczy wspaniale - genialną mechanikę (plastyczna, bardzo fajna, nie jest zbyt twarda ani miękka) oraz połączył wszystkie wcześniej odkryte elementy w niepowtarzalny sposób. Uważam, że ty mechanikę starałeś się odwzorować w dużym stopniu. Na SMB na pewno wzorowałeś się na prawdę bardzo, bardzo dużo. Powiedziałbym, że dla mnie jest to MeatBoy w 90%. Brakuje kilku smaczków, które
@Zyngi: OK. Jeśli tak uważasz, nie będę Cię przekonywał że jest inaczej. Twoje zdanie. Ja uważam, że jedyne co łączy mnie stricte z SMB to dynamika, bo takie było moje założenie żeby zrobić stosunkowo trudną platformówkę, ale z na tyle dobrym sterowaniem aby była grywalna. Reszta nawet jeśli jest schematem to bynajmniej nie ustalonym przez SMB. A i wiele rzeczy, które można by pod ten schemat podciągnąć, diametralnie różni się
@Curry_: Szczerze mówiąc to mi się podoba :) Tylko, że na telefonie nie umiem za bardzo grać i w takiego typu grze ciężko mi przejść jakikolwiek level.( ͡°ʖ̯͡°)
@Darknov: Cieszy mnie to że Ci się podoba. Można do telefonu podpiąć jakiegokolwiek gamepada (BT, USB) i grać padem. Jeśli Ci się podoba, możesz mi pomóc wyjść na główną: http://www.wykop.pl/link/2381664/moja-gra-na-steam-greenlight-prosze-was-o-wsparcie/ Jeśli więcej osób będzie miało możliwość poznać moją grę, może zostanę zaakceptowany na Steam, wówczas będzie dostępna wersja na PC ( ͡°͜ʖ͡°) Na PC łatwiej się gra ;)
@Curry_: Wiem, że powtórzę poprzedników, ale po samym gifie sądze, że to jest faktycznie Meat Boy o innej grafice. Gsy zaczęły strzelać rakiety to juz w ogóle potwierdziło moje przypuszczenia, ze gdzieś już to widziałem. anyway, życzę sukcesu
@Curry_: Podobieństwa do Super Meat Boy: - skakanie z odbijaniem się od ścian - kolce na ścianach i podłodze - wentylatory poziome, pionowe i 45 stopni - piły tarczowe - zapadająca się podłoga
@Tanvage: @Vetinari: No tak. Bo ściągnąłem edytor do SMB i po prostu nałożyłem swoje tekstury i tak na prawdę to wszystko jest dokładnie takie samo jak w SMB, który wprowadził to wszystko jako pierwszy w historii i wcale sam nie jest kopią. Uważajcie, jak będziecie "recenzować" jakiegoś współczesnego FPSa bo większość jest bezczelną kopią 20-letniego Dooma, z lepszymi modelami i podmienionymi teksturami.
@Curry_: Kawał dobrej roboty. Powodzenia na steamie. O każdej grze można powiedzieć że gdzieś to już bylo. Elementy SMB o których tutaj rozmawiacie to byly już w grach na pierwszego gameboya i Ameryki to one nie odkrywały.
@Curry_: i po co sarkazm od razu. Nie sądzę że gra jest zła przecież. Po prostu mowie to co praktycznie każdy zauważy po gameplayu, że jest to wręcz kopia smb. Widzę że ktoś nie potrafi przyjąć obiektywnej opinii... Ja jeszcze raz i to szczerze życzę sukcesu, domyślam się ze potrzeba dużo pracy na stworzenie takiej gry
@Tanvage: Nie no jasne, już wyżej napisałem że każdy ma swoje zdanie, tylko męczące są te porównania do SMB. Tym bardziej, że często wypowiadają je wielcy eksperci którzy znają jednego jedynego SMB i już amen, wszystko jest kopią SMB i wcale SMB nie jest kopią "I wanna be the guy" i paru innych wcześniejszych platformówek, jest po prostu rewolucją i czystą innowacją i od wyjścia SMB należy porzucić schematy, które
@Curry_: gdzie tu ktoś cię hejtuje :-D ludzie po prostu piszą to co widać na pierwszy rzut oka. Ba, na steamie ludzie piszą to samo i z tego co widzę podajesz takie same argumenty tam jak i tu, ale to niestety nie zmienia tego ze ta gra wygląda okropnie podobnie, wręcz tak samo. Ale fakt 'wszyscy się mylo, jak tak mogo pisać, doom, fps, ja wiem lepiej!'. Do tego chciałeś
@Tanvage: Wiesz, ja zawsze wykopie jak ktoś chce czymś zabłysnąć na wykopie mimo że nie zawsze pieję nad jego twórczością, bo nic mnie to nie kosztuje a zdaję sobie sprawę jak ciężko się wybić bez jakiegoś większego zaplecza medialnego. Poza tym, j.w. chodziło mi o właśnie wybicie na główną żeby mi pomóc a nie o mówienie, że niebo jest niebieskie, bo ja o tym wiem. Na stronie Greenlighta jest napisane
Strona główna Allegro na święta 2006, czyli 19 lat temu. Tak, to jest cała strona główna portalu bez żadnych zablokowanych reklam. No i komu kuźwa przeszkadzał taki internet? xD #allegro #internet #webdev #nostalgia #kiedystobylo
Mirki. Pomożecie przebić się na główną świeżemu polskiemu Indie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Paru osobom udało się wybić dzięki wykopowi więc i ja proszę o pomoc!
http://www.wykop.pl/link/2381664/moja-gra-na-steam-greenlight-prosze-was-o-wsparcie/
//darmowe kody w znalezisku
źródło: comment_gjlPyYzRmqsqsUbYMPC3kyxBYofh3Qcj.jpg
Pobierz@Curry_: Są piły, lasery, "jeżdżenie" po ścianach, wiatraki, rakiety, kolce, odbijanie się od ścian, znikające klocki po chwili jak na nie wejdziesz, taśmy i zbieranie jakiś itemów (pieniądze/bandaże). 95% gry to SMB w innej oprawie. A można wymyślić
@Curry_: Fabułę, fajną mechanikę (jak jest stworzone skakanie, zjeżdżanie po ścianach, itp.), świetna kamera pokazująca po śmierci wszystkich meat boyów, edytor poziomów. I niekoniecznie stworzył to wszystko, ale połączył w jedną, bardzo grywalną grę która jest frustrująca i wspaniała jednocześnie.
źródło: comment_Q4WDkiVSCjTHRQBIX4OesRBqKvqqxkx0.jpg
PobierzTylko, że na telefonie nie umiem za bardzo grać i w takiego typu grze ciężko mi przejść jakikolwiek level.( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jeśli Ci się podoba, możesz mi pomóc wyjść na główną:
http://www.wykop.pl/link/2381664/moja-gra-na-steam-greenlight-prosze-was-o-wsparcie/
Jeśli więcej osób będzie miało możliwość poznać moją grę, może zostanę zaakceptowany na Steam, wówczas będzie dostępna wersja na PC ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na PC łatwiej się gra ;)
- skakanie z odbijaniem się od ścian
- kolce na ścianach i podłodze
- wentylatory poziome, pionowe i 45 stopni
- piły tarczowe
- zapadająca się podłoga
Dzięki za dogłębną analizę 30 sekundowego
Poza tym, j.w. chodziło mi o właśnie wybicie na główną żeby mi pomóc a nie o mówienie, że niebo jest niebieskie, bo ja o tym wiem. Na stronie Greenlighta jest napisane