Hej. Zakupiłam dzisiaj serek camembert naturalny firmy NaTurek, seria 7223.6, data ważności do 1.10.2017. Nic nie wskazywało na to, że będzie to szalony poranek, ale jednak się stał, kiedy po odpakowaniu sera z papieru wypełznął z niego... skorek. Cholerny, ledwo żywy skorek. ( ͡°ʖ̯͡°) Robal został zutylizowany do kibla, serek oddany do sklepu na reklamację. Cała sytuacja jednak nie daje mi spokoju, bo nie wiem czy
@kolnay1: Również o nim słyszałam ale opinie trochę mnie odstraszają. Chyba w takim razie pozostaje mi czytać posty matematyczne, ew. pomagać na reddicie i mieć otwarty translator :)
Robimy świąteczny Wykop Effect dla BERNARDYN FUNDACJA ZWIERZĄT SKRZYWDZONYCH. Wysyłajcie przelewy i pomagacie zwierzakom, a ja prześlę 14 miłych upominków pomagającym Wykopowiczom #profit
Apropos ostatniego AMA sprzedawcy RTV Euro AGD, może chcielibyście się dowiedzieć czegoś ciekawego na temat pracy sprzedawcy w salonie obuwniczym polskich firm? Przerobiłam już dwie (Ryłko i Badura), jeśli chcielibyście się dowiedzieć czegoś ciekawego na ten temat lub porady jakie buty kupować i na co zwracać uwagę to pytajcie :) #ama #sprzedawca #buty
@artur1792 bardziej o instrukcje jak nie dać się wrobić i kupić buty, które poniewieraja się po magazynach od 3-4 lat i wcale nie są made in Poland tak jak to może sugerować pochodzenie firmy :)
@artur1792 to, że w większości są to tylko trochę odświeżone buty w magazynie głównym tylko po to, żeby się sprzedały. Żaden klient niestety tego nie zauważał, a takie buty rozleca Ci się dużo szybciej, niż myślisz. Oddasz do reklamacji, napiszą Ci, że to naturalne zużywanie się obuwia i jesteś w plecy kilkaset złotych.
W Wolbromiu w woj. małopolskim mąż oblał swoją żonę benzyną i podpalił. Kobieta z poparzeniami trafiła do szpitala. Ucierpiało też jej czteroletnie dziecko. Wiadomo, że mężczyzna był pijany.
@micho343 tez ciężko mi było w to uwierzyć, obserwuje ja od lat na youtubie i w momencie kiedy zdobywała największą popularność się coś takiego stało... duża strata, miała potencjał
po dwóch latach nadszedł czas tego ciężkiego wyboru Politechnika Poznańska kierunek Energetyka Jądrowa, ktoś coś wie? warto? ciężko? #pytanie #studbaza
rozpocznij spokojny dzień jako sprzedawca, dostan telefon ze buty które zostały wysłane na zamówienie jednak nie pasują na stopę klienta, dostan #!$%@? za to ze nie przymierzasz każdego buta przed wysyłka i nie sprawdzasz jak dany rozmiar wypada, smutnij z samego rana w poniedziałek i miej nadzieje, ze kiedyś twoje dzieci nie będą tak pretensjonalne w przyszłości ( ͡°ʖ̯͡°) #smutnazaba #poniedzialek #
@pavulon78 z tego co mi się wydaje to przy tej prędkości nie ma co zbierać. Mijalismy stacje przy około 130km/h i nagle pociąg zaczął hamować. Skoro policja przyjechała przed karetka to chyba jednoznaczne :(
czy też tak macie, że jak zobaczycie gifa, wydaje wam sie, ze jest idealnie zapetlony po czym się okazuje po kolejnym otworzeniu ze jednak nie jest i robi się wam przez to smutno? #pytaniezdupy #gif #problemypierwszegoswiata
Moja propozycja na jutrzejszy obiad - carbonara. Trzeba tylko pamiętać, że prawdziwa carbonara nie zawiera śmietany. Polecam połączenie pół na pół boczku parzonego i wędzonego - niesamowite przeżycia dla kubków smakowych gwarantowane. Wyśmienita na kaca. ( ͡º͜ʖ͡º) Smacznego! #gotujzwykopem #makaron #przepisna
@MarianKolasa z przepisu mojego niebieskiego ( ͡º͜ʖ͡º) na łyżce masła posmazasz 100g boczku parzonego i 100g wędzonego, w momencie kiedy już widzisz ze za minute-dwie będzie juz zrobiony to ściągasz go z ognia, sam jeszcze przez chwilę będzie dochodził do siebie i wtedy wychodzi idealny i nie spalony. W międzyczasie gotujesz makaron spaghetti tak, aby był al dente. W misce robisz sos - u mnie
Dziś nadszedł dzień mojego pierwszego wpisu. Na zachętę dorzucam moje ostatnie dzieło, makaron w sosie smietanowo-maslanym z krewetkami, pietruszką i parmezanem. Cześć! :) #gotujzwykopem #witamsie #makaronboners
@feevcio na około dwóch lyzkach masła smazysz krewetki, dodajesz sól, pieprz, dwa zabki czosnku i pietruszkę w momencie jak krewetki "puszcza soki". Jak już cała ta woda wyparuje to dajesz krewetki na mały ogień i dodajesz 6 łyżek masła. Jak się rozpuści to dodajesz odrobinę śmietanki 18%, redukujesz aż sos zrobi się gesty, lecz trzeba uważać, żeby nie przesadzić bo potem sos robi się bardzo średni w wyglądzie, lecz nadal jest
źródło: comment_1584029753wRbFDLzfgKtsbvAL8poSCa.jpg
Pobierz