Przekrój mojej popisowej Pizzy Neapolitany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czas wyrastania 15 min, skład ciasta ściśle wg kalkulatora z klubu miłośników pizzy (z małą zmianą na 30dag drożdży). Pieczone na blaszce 25min 175 st. Mąka 00 sprowadzana indywidualnie od znajomego kucharza z Włoch. Wygląda cudownie, a smakuje jeszcze lepiej. Zaraz po całej poleję Tortexem ;)
#pizza #gzw #gotujzwykopem #foodporn #
Czas wyrastania 15 min, skład ciasta ściśle wg kalkulatora z klubu miłośników pizzy (z małą zmianą na 30dag drożdży). Pieczone na blaszce 25min 175 st. Mąka 00 sprowadzana indywidualnie od znajomego kucharza z Włoch. Wygląda cudownie, a smakuje jeszcze lepiej. Zaraz po całej poleję Tortexem ;)
#pizza #gzw #gotujzwykopem #foodporn #
![dopeboiYSL - Przekrój mojej popisowej Pizzy Neapolitany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czas wyrastani...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_15876581228oydKMoJ8vAnf8Nc4F3bwm,w400.jpg)
źródło: comment_15876581228oydKMoJ8vAnf8Nc4F3bwm.jpg
PobierzŁadna neapolitana?
- Pewnie 45.2% (28)
- Jeszcze jak! 54.8% (34)
#gotujzwykopem