Data 02 sierpień 2006 - 22:06 powinna zapaść w pamięci każdemu użytkownikowi internetu. Tego dnia użytkownik RS opublikował na forum PurePC jak się później okazało legendarny przepis na pizzę, który do dnia dzisiejszego używany jest przez wielu domowych kucharzy. Pizza by RS.
Dzisiaj robię pizzę wg jego przepisu i postanowiłem dodać ten wpis ( ͡°͜ʖ͡°)
@R2D2_z_Sosnowca: mam kota (lub kot ma mnie - są różne wersje) od ponad roku. Na początku tego roku, sąsiedzi też przygarnęli sierściucha i nasze koty nawet się zaprzyjaźniły. Kilka dni temu ich kot został potrącony przez auto - powiem Wam, że mojego kota nie widziałem tak przygnębionego. Cały czas głowa w dole, wszystko mu było jedno. Teraz trochę wraca do normy, ale cały czas jest smutny.
Mirki co sie o------o w mojej #pracbaza to ja nawet nie. Pracuje w drogerii. Fakt ze ludzie zaskakuja to rzecz powszechnie wiadoma. Raz w miesiacu odwiedzala nas klientka i za kazdym razem jej zakupem byl puder rozswietlajacy w kulkach (taki jak na zalaczonym obrazku). Takie opakowanie normalnemu konsumentowi starcza praktycznie na rok. No ale co nas to obchodzi, moze kobieta ma duzo przyjaciolek, duza rodzine i wszystkim kupuje #nobodykiers
@ADALOKEZC: Jeśli jest to prawda, to ta kobieta jest chora albo opóźniona umysłowo, i tym bardziej nie jest to śmieszne. I nie jest to #logikarozowychpaskow
Ciotka wczoraj zaprosiła nas na obiad po spotkaniu na cmentarz, więc przygotowała swoje popisowe spaghetti. Super spaghetti k---o więcej sosu już w Auschwitz dawali xD #gotujzwykopem
Witajcie Mireczki.Dziś w Szary's Kitchen fajna propozycja na niedzielny obiad łopatka wieprzowa bardzo wolono i w niskiej temperaturze pieczona w pysznym ciemnym sosie.Dodatki to ziemniaczki i surówka z pora i marchwii z majonezem i jogurtem greckim.
@Spook: łopatke marynujemy dzień wcześniej w przyprawach (sól,pieprz,majeranek,papryka,czosnek itp.),obsmażamy z każdej strony i wkładamy do naczynia do piczenia ja akurat mam ceramiczne,podlewamy jakąś szklanką wody i pieczemy około 3 -3,5 godzin w temp.120c.Co godzinę otwieramy naczynie i polewamy sosem z dna a 20 min.przed końcem pieczenia ściągamy pokrywe i zwiększamy temp. do 150-160c.Po upieczeniu wiciągamy mięso żeby odpoczeło,powstały sos przelewamy do rondla i dokańczamy.Można go podlać czerwonym winem,jak jest za
Na 1 pizzę: szklanka mąki, 1/3 szklanki ciepłej wody, 5g drożdży, po pół łyżeczki oliwy z oliwek, soli i cukru.
Wodę łączymy z drożdżami, cukrem, solą oraz oliwą. Wlewamy to do mąki i wyrabiamy ciasto, Ważna jest długość wyrabiania ciasta, przydało by się aby było to przynajmniej 10-15 minut. Ciasto nie wymaga "odpoczynku" więc po wyrobieniu można zacząć je rozciągać. Polecam nie używać wałka tylko zrobić to ręcznie :)
@Sakura555: Skąd wiesz że kobieta nie odebrała mężowi połowy majątku, domu po rodzicach i dzieci a przyszedł do niej drugi mąż z którym zdradzała pierwszego 58 lat temu?
"n-------m się, byłem głodny i zasnąłem"
#gotujzwykopem #kulinaria #jedzenie #foodporn #heheszki
źródło: comment_QX58DZLQIhjPOqfbzzKilT2nX2CTT9ha.jpg
Pobierzźródło: comment_RTOVyrbLzZcGowttPspq8NW5qNkxKDd1.jpg
Pobierzźródło: comment_isH7LxgxXIEFPMGNgMh3zeWzP8BwSTTB.jpg
Pobierz