Aktywne Wpisy

Rain_Dog +309
Ukończyłem bieg Ultra-Trail du Mont-Blanc, to jest pętelka o długości ok 175 km i 10 000 m przewyższenia wokół Mont Blanc. Bieg zaczyna się w Chamonix we Francji, następnie trasa biegnie przez Włochy, Szwajcarię i z powrotem do Francji do Chamonix. To prawdopodobnie najsłynniejszy bieg górski na świecie, zjeżdżają się tu biegacze z każdego zakątka globu oraz cała światowa elita.
To było moje trzecie podejście do tego biegu, w 2019 nie ukończyłem z
To było moje trzecie podejście do tego biegu, w 2019 nie ukończyłem z
źródło: Screenshot_2026-08-31-14-30-22-18_3bb53944894d9646ec5754b62cc2584b — kopia
Pobierz
Paniol +250
źródło: 1000069331
Pobierz

Mircy,
Co byście robili na moim miejscu?
Rodzina 2+2, mieszkanie 70m, kredyt 500k, rata ~3k, dochody ~15k-20k, gotówka 200k,
Mamy nowe mieszkanie, bardzo oszczędne, tanie w utrzymaniu ale niestety nie jest to docelowe lokum. Wycena od rzeczoznawcow jest na 850-950k
Teraz pojawił się temat bliźniaka, 1.3kk by wyszedł po wykończeniu, jak byśmy sprzedali mieszkanie i się wyczyścili z gotówki to biorąc 800k, rata byłaby ok.5.5k. Bez tragedii ale metrów do ogrzania jest 2x więcej itd. No i trzeba budować poduszkę od zera.
Teraz bardzo cenię komfort psychiczny, być może aż za bardzo ale to chyba ważne przy dzieciach 2 i 0lvl
Ogólnie chciałbym przez jakiś czas ograniczyć pracę i być bardziej obecnym w domu. Fajnie też że nie ciśnie nas żeby żona pracowała, więc bez stresu jest jej ew. powrót do pracy.
Z drugiej strony, w końcu trzeba będzie i tak zmienić mieszkanie a ten bliźniak odpowiada nam 10/10 i od roku nie pojawiło się nic tak sensownego.
Boję się tylko, że zaczynam gonić królika bo auto też by wypadało już zmienić i tak zawsze coś się znajdzie na co trzeba jeszcze chwilę popracować i czuje ze to się skończy dopiero jak dam dzieciom wkład własny na ich mieszkanie.
A wtedy trzeba się będzie już szykować do piachu i tak zleci całe życie na rzeczach nieistotnych.
Co robić?
#mieszkanie #nieruchomosci #rodzicielstwo #tataconent
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
@mirko_anonim: to bym go brał, bo sam wiem jak znaleźć coś fajnego pod swoje gusta. Pomijam sens bliźniaka, bo jednak wolałbym kupić stary zadbany dom z dużym ogrodem, a jeszcze wyszłoby taniej.
No i zazdroszczę takich rozkmin podczas posiadania dwóch tak małych bombelków. Jestem w tej samej sytuacji i ta młoda jest tak absorbująca, że nie
Ja bym sprzedał i szedł do bliźniaka ale to ja