Wpis z mikrobloga

@Rad-X: Kolejny? Przecież już nawet tutaj z takich się śmiejemy. TUtaj na tyym filmie ze znaleziska inny kierowca mu nawet macha aby wyłamał rogatke a ten nie słucha.
Bunch - @Rad-X: Kolejny? Przecież już nawet tutaj z takich się śmiejemy. TUtaj na tyy...
  • Odpowiedz
  • 2
@zarroc nie jestem MKOLem, ale znaczenie może mieć fakt, że pociąg wyhamowuje do 20 km/h trochę dłużej niż rower
  • Odpowiedz
@Rad-X: swoją drogą to dziwne, że podnieśli szlaban na kilkadziesiąt sekund, aby dwa samochody przejechały, nie wiedziałem jeszcze tak krótko podniesionych.
  • Odpowiedz
A ta rogatka którą udało mu się pogiąć to jeszcze nie załączyła ostrzeżenia dla pociągów? Ja zawsze myślałem że wystarczy ich mocniejsze szturchnięcie żeby pojawił się sygnał Osp1 zmuszający do zwolnienia maszynisty do 20km/h

@zarroc: patrząc na to, że cała akcja trwała minutę, to pociąg zwyczajnie nie zdążył do tylu wyhamować
  • Odpowiedz
swoją drogą to dziwne, że podnieśli szlaban na kilkadziesiąt sekund, aby dwa samochody przejechały, nie wiedziałem jeszcze tak krótko podniesionych.

@jasiekb: u moich teściów w miejscowości tak jest, szlabany są zamknięte dosłownie po 20-30 minut i kilka przerw, żeby dwa samochody przejechały i zamykają ponownie.
  • Odpowiedz
@Limonene: no właśnie zazwyczaj potrafią zamykać na 10-20 minut, gdzie pomiędzy nawet po 2 minuty bez pociągu, a tu 30 sekund chyba i otworzyli.
  • Odpowiedz
@jasiekb: w tym miejscu o którym mówię też tak jest, tam są zawsze straszne korki, bo to jest tak naprawdę centrum miasta, z jednej strony sklepy a z drugiej kościół. Otwierają, żeby chociaż trochę rozładować, zdarzy się i że tylko 1 samochód przejedzie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Rad-X: Boże święty kierowca zawodowy. Nie rozumiem tyle się w radiu, internecie i telewizji mówi co należy zrobić jeśli wjedzie się pod szlaban który się zamknął a tu dalej kierowcy mają z tym spory problem..... Tyle trąbienia na nic. Jeżdżę osobiście dużo i tez zawodowo i zawsze jak jeżdżę przez przejazdy kolejowe, to zawsze jadę wolniej i zawsze skupiam maksymalna uwagę na rogatki. Uważam, że by wjechać pod zamykający przejazd
  • Odpowiedz