Wpis z mikrobloga

✨️ Kontrowersyjna oferta pracy w branży IT
Lead Software Engineer C#/.NET w amerykańskiej firmie Westinghouse zajmującej się budową elektrowni atomowych (będą budować ją w Polsce). Min. 10 lat doświadczenia, prowadzenie globalnego zespołu, doświadczenie w liderowaniu, mentorowanie młodszych programistów, znajomość Angulara (czyli de facto full stack).

Stawka? 17-21k brutto, może jakaś premia ale to się zobaczy.

Kułwa serio? To nie jest już nawet śmieszne, to jest naplucie w twarz potencjalnemu pracownikowi przez korporację. Każdy kto tam zaaplikuje nie ma szacunku do samego siebie. Ale 95 takich idiotów już się znalazło.

https://www.linkedin.com/jobs/view/4322063225/

#programista15k #pracait #it

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: idealne pod awans, jak pracowałem na szwalni to podobną ofertą wyrwałem do przodu, a potem już z górki. Przecież nikt ustawiony na to nie pójdzie.
  • Odpowiedz
@szefczyk: W Niemczech to principal dostaje z 9k EUR brutto przy wyższych kosztach życia. Ludzie, z którymi pracowałem to mieli jakieś 3.5k eur na rękę jako seniorzy w Berlinie.
Po prostu wolny rynek zweryfikował programistów bo okazało się, że dodawanie endpointow do crudow nie kosztuje majątku.
  • Odpowiedz
@BreathDeath: "17-21k brutto to bardzo dobra pensja jak na polskie warunki. To it jest odklejone."

Może 10 lat temu. Dziś to ledwo wystarcza na jako-takie życie w dużym mieście. I w większości zawodów wymagających jakichkolwiek kwalifikacji zarobisz tyle.
  • Odpowiedz
@Creamfields: No właśnie o tym pisałem. W it zarabiało się kosmiczne pieniądze w porównaniu do inżyniera np. projektującego budynki. Teraz to się wyrównało, bo okazało się, że robienie crudow to nie jest jakieś rocket science.
  • Odpowiedz
@BreathDeath: nie wiem jak powiązałeś te dwie rzeczy, ja zupełnie nie o tym napisałem, odniosłem się wyłącznie do zarobków w ofercie.
Jak jesteś po studiach i znasz się na robocie to nic się nie wyrównuje. Dalej jest przepaść.
  • Odpowiedz
@BreathDeath jest różnica w robieniu crudow a prowadzeniu zespołu i mentorowanie juniorów - to już wymaga dużo większej wiedzy i raczej należą się większe pieniądze
  • Odpowiedz
  • 0
@Jacek12: a no jak należy się to na pewno podniosą ( ͡° ͜ʖ ͡°) każdy uważa , że powinien zarabiać więcej . A co mają powiedziec projektanci budownictwa co mają po 15 k brutto i odpowiadają karnie za swoje błędy . Takie życie, nie ma ludzi do niezastąpienia. Jak tyle oferuja i znajdzie się chętny to tyle warte jest stanowisko, pozdro
  • Odpowiedz
Teraz to się wyrównało

@BreathDeath: Nic się nie wyrównało. Odnosisz się do malkontentów na wykopie i jednej oferty. Większość ofert na rynku ma wyższe stawki. W porównaniu do wielu innych zawodów to dalej jest przepaść jeśli chodzi o zarobki. Tylko gimbusy z wykopu chcieliby być w wieku 25 lat jak ich idole youtuberzy rozbijać się w Ferrari. Kolejna sprawa, że na rynku oferty zawsze były różne. Dziwnym trafem narzekacze zawsze
  • Odpowiedz
@BreathDeath: Luzik. Rzadko zaglądam na ten tag. Dzisiaj sobie wlazłem zobaczyć i nie zawiodłem się. Porównywanie do lekarzy i żal że nie poszło się na lekarski: checked. Lęki bytowe, że AI wykryzie, nie ma stabilizacji zatrudnienia jakw górnictwie, a jutro mogą swolnić: są. Narzekania, że zarabia się mało: ależ oczywiście. Narzekania, że nie ma się dziewczyny? Też są! Pewnie gdyby nie czarna lista to byłoby tego wincyj. Jak pracuje w
  • Odpowiedz