✨️ Kontrowersyjna oferta pracy w branży ITⒾ Lead Software Engineer C#/.NET w amerykańskiej firmie Westinghouse zajmującej się budową elektrowni atomowych (będą budować ją w Polsce). Min. 10 lat doświadczenia, prowadzenie globalnego zespołu, doświadczenie w liderowaniu, mentorowanie młodszych programistów, znajomość Angulara (czyli de facto full stack).
Stawka? 17-21k brutto, może jakaś premia ale to się zobaczy.
Kułwa serio? To nie jest już nawet śmieszne, to jest naplucie w twarz potencjalnemu pracownikowi przez korporację. Każdy kto tam zaaplikuje nie ma szacunku do samego siebie. Ale 95 takich idiotów już się znalazło.
@mirko_anonim: @some_ONE No widocznie nie skoro ludzie aplikują. Wolny rynek i tyle. Ludzie z it żyli w bańce i życie ich zweryfikowało, 17-21k brutto to bardzo dobra pensja jak na polskie warunki. To it jest odklejone.
@mirko_anonim: idealne pod awans, jak pracowałem na szwalni to podobną ofertą wyrwałem do przodu, a potem już z górki. Przecież nikt ustawiony na to nie pójdzie.
@szefczyk: W Niemczech to principal dostaje z 9k EUR brutto przy wyższych kosztach życia. Ludzie, z którymi pracowałem to mieli jakieś 3.5k eur na rękę jako seniorzy w Berlinie. Po prostu wolny rynek zweryfikował programistów bo okazało się, że dodawanie endpointow do crudow nie kosztuje majątku.
@BreathDeath: "17-21k brutto to bardzo dobra pensja jak na polskie warunki. To it jest odklejone."
Może 10 lat temu. Dziś to ledwo wystarcza na jako-takie życie w dużym mieście. I w większości zawodów wymagających jakichkolwiek kwalifikacji zarobisz tyle.
@Creamfields: No właśnie o tym pisałem. W it zarabiało się kosmiczne pieniądze w porównaniu do inżyniera np. projektującego budynki. Teraz to się wyrównało, bo okazało się, że robienie crudow to nie jest jakieś rocket science.
@BreathDeath: nie wiem jak powiązałeś te dwie rzeczy, ja zupełnie nie o tym napisałem, odniosłem się wyłącznie do zarobków w ofercie. Jak jesteś po studiach i znasz się na robocie to nic się nie wyrównuje. Dalej jest przepaść.
@BreathDeath jest różnica w robieniu crudow a prowadzeniu zespołu i mentorowanie juniorów - to już wymaga dużo większej wiedzy i raczej należą się większe pieniądze
@Jacek12: a no jak należy się to na pewno podniosą ( ͡°͜ʖ͡°) każdy uważa , że powinien zarabiać więcej . A co mają powiedziec projektanci budownictwa co mają po 15 k brutto i odpowiadają karnie za swoje błędy . Takie życie, nie ma ludzi do niezastąpienia. Jak tyle oferuja i znajdzie się chętny to tyle warte jest stanowisko, pozdro
@BreathDeath: Nic się nie wyrównało. Odnosisz się do malkontentów na wykopie i jednej oferty. Większość ofert na rynku ma wyższe stawki. W porównaniu do wielu innych zawodów to dalej jest przepaść jeśli chodzi o zarobki. Tylko gimbusy z wykopu chcieliby być w wieku 25 lat jak ich idole youtuberzy rozbijać się w Ferrari. Kolejna sprawa, że na rynku oferty zawsze były różne. Dziwnym trafem narzekacze zawsze
@BreathDeath: Luzik. Rzadko zaglądam na ten tag. Dzisiaj sobie wlazłem zobaczyć i nie zawiodłem się. Porównywanie do lekarzy i żal że nie poszło się na lekarski: checked. Lęki bytowe, że AI wykryzie, nie ma stabilizacji zatrudnienia jakw górnictwie, a jutro mogą swolnić: są. Narzekania, że zarabia się mało: ależ oczywiście. Narzekania, że nie ma się dziewczyny? Też są! Pewnie gdyby nie czarna lista to byłoby tego wincyj. Jak pracuje w
Lead Software Engineer C#/.NET w amerykańskiej firmie Westinghouse zajmującej się budową elektrowni atomowych (będą budować ją w Polsce). Min. 10 lat doświadczenia, prowadzenie globalnego zespołu, doświadczenie w liderowaniu, mentorowanie młodszych programistów, znajomość Angulara (czyli de facto full stack).
Stawka? 17-21k brutto, może jakaś premia ale to się zobaczy.
Kułwa serio? To nie jest już nawet śmieszne, to jest naplucie w twarz potencjalnemu pracownikowi przez korporację. Każdy kto tam zaaplikuje nie ma szacunku do samego siebie. Ale 95 takich idiotów już się znalazło.
https://www.linkedin.com/jobs/view/4322063225/
#programista15k #pracait #it
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Po prostu wolny rynek zweryfikował programistów bo okazało się, że dodawanie endpointow do crudow nie kosztuje majątku.
Może 10 lat temu. Dziś to ledwo wystarcza na jako-takie życie w dużym mieście. I w większości zawodów wymagających jakichkolwiek kwalifikacji zarobisz tyle.
Jak jesteś po studiach i znasz się na robocie to nic się nie wyrównuje. Dalej jest przepaść.
@BreathDeath: Nic się nie wyrównało. Odnosisz się do malkontentów na wykopie i jednej oferty. Większość ofert na rynku ma wyższe stawki. W porównaniu do wielu innych zawodów to dalej jest przepaść jeśli chodzi o zarobki. Tylko gimbusy z wykopu chcieliby być w wieku 25 lat jak ich idole youtuberzy rozbijać się w Ferrari. Kolejna sprawa, że na rynku oferty zawsze były różne. Dziwnym trafem narzekacze zawsze
@Pharos: lol, skad ty to mozesz wiedziec