Wpis z mikrobloga

@trebeter: nie znam przebiegu udzielenia dalszej pomocy, ale gość krwawi, nie wiadomo czy oddycha. Przynajmniej można ułożyć w pozycji bezpieczniej
  • Odpowiedz
@Kexu: pytam bo się nie znam - jeśli jest podejrzenie uszkodzenia kręgosłupa w odcinku szyjnym (typ nie rusza rękami ani nogami tylko leży jak karp wyciągnięty z wanny) to nie ma ryzyka że się klientowi rozłączy rdzeń kręgowy przy obracaniu do pozycji bocznej ustalonej?
  • Odpowiedz
@Kexu: a co jak ma połamane nogi i ręce? Dalej będziesz forsował ułożenie do pozycji bezpiecznej? Sam napisałeś, że się nie znasz więc nie wymagaj od tych ludzi żeby się znali. Wezwali karetkę - zrobili całkowite minimum które jest ich obowiązkiem.
  • Odpowiedz
@trebeter: przez takich kierowców OC dla młodych to jakieś absurdalne kwoty. Jak masz auto na siebie to w----------z 5% rocznej wypłaty żeby w ogóle do tej pracy dojechać.
  • Odpowiedz
@tomex1717: większość tego wiem bo było w szkole średniej na po i na kursie na prawko, natomiast chodziło mi o to że jak jest ryzyko uszkodzenia kręgosłupa i obrócisz gościa to jeśli przerwie się rdzeń kręgowy to resuscytacja nic nie da bo padnie obwodowy układ nerwowy (czy coś takiego) który odpowiada za oddychanie. Coś jak przy skręceniu karku. O to pytałem bo w takiej sytuacji jeśli gość oddycha to chyba
  • Odpowiedz
@trebeter cos jak moj stary początek wolnosci po 50 bo kiedys jesdzil motorami.
Sam mam wsk125 3 biegi, motorynke, i jave350ts, wszystko 700 ubezpieczenie plus przeglady, stary nc750x i c--j co chwile wypadek. Ehh bo myslalem ze jak sprzedam cbr600 to odpusci ale nie, wypadek za wypadkiem, w rok zlamal ta sama reke 2x.
  • Odpowiedz
@YouTouchMyTralala: co? XD oddychanie to podstawowa funkcja zyciowa, jak nie oddycha to ratowanie od bełta g---o ci da, a jak leży na plecach i oddycha po takim wypadku, dotykanie go może uszkodzić kręgosłup, szyję, lub stworzyć krwotok wewnętrzny od połamanej kości. Na filmie leży na brzuchu, duża szansa, że mógł mieć duże problemy z oddechem, ale jakby się odezwał, to znaczy, że może oddychać i się go nie obraca, a
  • Odpowiedz