✨️ Jak wybrać swoje pierwsze auto do jazdy po mieście?Ⓘ Szukam pierwszego samochodu do jazdy po mieście. Najlepiej coś w miarę nowego. Mogę zapłacić więcej, ale mieć auto na lata. Na początku chciałam kupić auto w okolicach 50k PLN, ale widzę, że w tej cenie nie ma żadnych "młodych" aut. Jako że nie znam się na samochodach, bo nigdy się tym nie interesowałam, kupowanie z takich miejsc jak Toyota Pewne Auto, to bezpieczny zakup? #samochody #motoryzacja
@mirko_anonim: Toyotka to bezpieczny i oszczędny wybór, z wad to np Corolla nie nadaje się w trasy przez hałas i słabe osiągi, no i są najczęściej kradzione bo popularne.
@mirko_anonim: też kupowałem z salonu. Sprawdź dokładnie samochód, weź jakiegoś magika jak się nie znasz. Dopytaj dokładnie o gwarancję, rękojmię. Sprawdź wszystko co możesz - nawet czy żrę olej, sprawdź poziom oleju przed jazdą próbną, zobacz po. Nie wierz za bardzo, że jest mega sprawdzony etc, ludzie oddają w różnym stanie samochody w rozliczeniu.
@mirko_anonim: za 50k to bym próbowała jakąś Toyote kupić nową w salonie. Na pewno nie szła bym w używkę. W salonie dają duże rabaty jak przychodzi Klient z gotówką.
W salonie dają duże rabaty jak przychodzi Klient z gotówką.
@Nadia_: jak osobiście szukałem auta to było dokładnie odwrotnie, ceniony klient to taki, który bierze w salonie finansowanie od nich (które oczywiście jest mocno niekorzystne, ale wygodne)
@everybodykombinerki: to ja miałam szybką akcję, wchodzimy, oglądamy, mówimy, że mamy gotówę i dzisiaj chcemy kupić auto. I co nam mogą zaproponować. W sumie utargowałam 15k z ceny auta, które było wystawione w salonie. I to auto jeździ z nami już 8 lat i pewnie jeszcze pojeździmy z 3 lata nim. Jedyne co robimy z nim to lejemy w niego paliwo, resztę robią w serwisie.
@Kotouak: Ja do Albanii dojechałem z ziomkiem Yariską starą wypożyczoną ze szkoły jazdy jego brata. Na siedzeniu pasażera się c-----o siedziało bo te zespawane na sztywno pedały dla instruktora waliły mnie po nogach. Wszystko się da. xD
@moja-walka: Kia Venga, nowa kupiona za 54 k kupiona gdzieś w 2018/2019 r. nie pamiętam dokładnie. Najlepiej pójść do salonu i oglądać auta wystawione w salonie. Na nich są duże obniżki. Ekspertem nie jestem bo ja jestem z tych ludzi co wstają od kompa, mówią idziemy po auto. Sprawdzają najbliższy salon KIA i wchodzą kupują i wychodzą. W innym salonie nie byłam, nigdzie bo i po co. Tak samo kupiłam
@mirko_anonim: Nie. Jestem na grupie Toyot Camry. Co prawda sam mam 30 letnią camry ale często czytam co tam u posiadaczy nowych (XV70 mega mi się podoba) i ogólnie to są jaja. Ludzie przyjeżdżają oglądać, auto "nie bite" ma podwójną albo potrójną wastwę lakieru na niektórych elementach i nikt z pracowników nie wie czemu.
za 50k to bym próbowała jakąś Toyote kupić nową w salonie. Na pewno nie szła bym w używkę. W salonie dają duże rabaty jak przychodzi Klient z gotówką.
@Nadia_: Od 2020 nie ma nowych aut za 50 koła. Aktualnie cywilizowane nowe auto to takie około 120-130k. Totalne puszki na kołach z taboretami zamiast foteli to tak z 80-100k.
Na pierwsze auto to bym kupił coś typu golf IV, audi a3 za grosze, megane II, byle się nauczyć jeździć.
A jak chcesz z takim budżetem jak najmłodsze, to może lepiej kupić nowe, za niewiele więcej masz fiata pandę, vw polo, albo dacię sandero z fabrycznym lpg.
Szukam pierwszego samochodu do jazdy po mieście. Najlepiej coś w miarę nowego. Mogę zapłacić więcej, ale mieć auto na lata. Na początku chciałam kupić auto w okolicach 50k PLN, ale widzę, że w tej cenie nie ma żadnych "młodych" aut. Jako że nie znam się na samochodach, bo nigdy się tym nie interesowałam, kupowanie z takich miejsc jak Toyota Pewne Auto, to bezpieczny zakup?
#samochody #motoryzacja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@Nadia_: jak osobiście szukałem auta to było dokładnie odwrotnie, ceniony klient to taki, który bierze w salonie finansowanie od nich (które oczywiście jest mocno niekorzystne, ale wygodne)
Co ty gadasz? Ja yarisem (130KM phev, 2024) pojechałem do Chorwacji i z powrotem
źródło: 1000011612
Pobierz@Adolf_HODLer: mam Corolla TS Kombi z silnikiem 2.0 - hałas czasem trochę przeszkadza, ale 197 KM łącznie daj radę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: Nie. Jestem na grupie Toyot Camry. Co prawda sam mam 30 letnią camry ale często czytam co tam u posiadaczy nowych (XV70 mega mi się podoba) i ogólnie to są jaja. Ludzie przyjeżdżają oglądać, auto "nie bite" ma podwójną albo potrójną wastwę lakieru na niektórych elementach i nikt z pracowników nie wie czemu.
@Nadia_: Od 2020 nie ma nowych aut za 50 koła. Aktualnie cywilizowane nowe auto to takie około 120-130k. Totalne puszki na kołach z taboretami zamiast foteli to tak z 80-100k.
Nie dają rabatów za klienta z gotówką.
W ogóle jak jesteś klient
@mirko_anonim: szukaj z jak najnizszym przebiegiem. Tylko przebieg musi byc realny. Nie od handlarza, cwaniaka, placu, uj
A jak chcesz z takim budżetem jak najmłodsze, to może lepiej kupić nowe, za niewiele więcej masz fiata pandę, vw polo, albo dacię sandero z fabrycznym lpg.