Wpis z mikrobloga

#gielda
Dobra, nieironicznie chcę podziękować wykopkom.
Właśnie minęły 3 miesiące odkąd jestem na giełdzie. Ruszałam tylko akcje, żadnych gejowskich etfów ani hazardowego CFD.
Zysk zrealizowany: 26.5k (minus podatek)
Zysk niezrealizowany: 13.5k (minus podatek, łącznie ze stratami. Strata to obecnie jedynie cdr, 1.5k)
Wrzucony kapitał: łącznie 250k, obecnie zostawiłam 100, resztę wypłaciłam.
Spółki które przez ten czas miałam w portfolio - wszystkie znalezione na wykopie XD (Medinice, szczur, micron, msft, Amazon, PZU, rainbow, cdr, przez chwilę Orlen).
Raz jeszcze dzięki za świetne towarzystwo, 282929 przeżytych wspólnie krachów i pomp!!
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StitchandLilo: najbardziej szanuję "zysk zrealizowany" - bo o to w tym przede wszystkim chodzi. Jaranie się procentami niezrealizowanymi kończy się ostatecznie smutkiem pt. "mogłem sprzedać". Szacun i powodzenia!
  • Odpowiedz
@ParadygmatYT: wiadomo, oprócz tego obczaiłam zdjęcia prezesa i logo. A tak na poważnie, jak mnie coś zaciekawiło to analizowałam czy imo jest sens wchodzić czy nie. Myślę że spółki w większości na tyle typowe (może oprócz Medinice) że przewijają sie wszędzie
  • Odpowiedz
@StitchandLilo: Przykład dlaczego nie powinno być parytetów, bo to krzywdzi kobiety które jak się do czegoś nadają ,to są w tym statystycznie trochę lepsze od mężczyzn, a parytety je krzywdzą i równają z kimś nie z ich ligi. Gratulacje :( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz