Wpis z mikrobloga

+10 akcji #tsla @ 399 USD

Razem 686 akcji.

Długo myślałem o tym, jak rozegrać sprawę IPO SpaceX. I oczywiście, że chciałbym mieć ich akcje. Chciałem je mieć już w 2013 roku. Natomiast... nie mając jak kupić z rynku pierwotnego (i tak pewnie przydział będzie żałosny), myślę że jutro na rynku wtórnym będzie taki rollercoster... że stwierdziłem, że dokupię po 399 USD trochę akcji Tesli.

Myślę, że jutro gdy shareholderzy Tesli, którzy szykowali sobie kasę na SPCX... zobaczą po ile SPCX chodzi... to za co najmniej część z tej kasy, raczej dokupią akcji Tesli.

Swoją nie małą pozycję w TSLA również nie zbudowałem jednym zakupem. Jeżeli w przyszłości będę miał znaczącą pozycję w SPCX, to również nie zbudowaną przez zakup "na szybko" za ogromną kwotę.

#gielda #spacex
anonimowy_programista - +10 akcji #tsla @ 399 USD

Razem 686 akcji.

Długo myślałem o...

źródło: Screenshot 2026-06-11 at 23.39.50

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thepjoter: $200 za akcje jutro w ogóle mnie nie zdziwi.

Prawda natomiast jest taka... że w tej cenie SpaceX ma już wliczony dość spory sukces. Sukces, który moim zdaniem prędzej czy później w końcu dla SpaceX nastąpi... ale na który trochę jeszcze trzeba będzie poczekać.

Gdyby SpaceX było wyceniane tylko na podstawie swojego biznesu rakietowego i Starlinka, to najbliższe lata były by żniwami, dzięki Starshipowi. Dorzucenie xAI całą sprawę mocno
  • Odpowiedz