Wpis z mikrobloga

Czy mam czego żałować, że nie interesują mnie dobra materialne?
Rozkręcam biznes więc zaczynam móc na coraz więcej sobie pozwalać. Ale w dalszym ciągu nie widzę żadnej różnicy pomiędzy klapkami za 10 zł z biedry a za 2 tysie z LV.
Nie widzę żadnej różnicy pomiędzy najnowszym iphone a tym sprzed 10 lat.
Nie widzę różnicy pomiędzy samochodem za 20k a za 200k.
Kiedy widzę jak koleżanki w moim wieku za pracę na produkcji kupują iphona za 6k mam w głowie tylko DLACZEGO.

#biznes #ekonomia #przemyslenia
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Seraficzna2 nie, wielu ludzi tak ma. Konsumpcjonizm to wynik programowania społecznego i przekonania o tym, ze dobra materialne świadczą o statusie. Najwyrazniej Ty masz zdrowszy system wartosci ;) Albo jestes super-skąpa ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@utilek: Super skąpa osoba raczej nie mogła by prowadzić biznesu bo to są tysiące wydawane regularnie na inwestycje. Ja sama doszłam do wniosku, że by to robić trzeba potrafić wydawać. Chociaż pewnie zależy też jaki biznes.
  • Odpowiedz
nie widzę żadnej różnicy pomiędzy klapkami za 10 zł z biedry a za 2 tysie z LV.

@Seraficzna2: ok, ma sens, bo najczęściej to jest klepane w podobnej fabryce, no i klapek za 10pln spełnia swoje zadanie jak i klapek za 2kpln.

Nie widzę żadnej różnicy pomiędzy najnowszym iphone a tym sprzed 10 lat.

Ja tam nie wiem, ale np. 10x zoom optyczny czyli loterneta z telefonu czy w przypadku iphone- lidar
  • Odpowiedz
@Seraficzna2: mam to samo i to od młodości.
Jedyne co chciałem mieć to 8 bitowy komputer i nic więcej (poza książkami ale te były z biblioteki)
I tak mi zostało, jak kupuję telefon to na lata, (fakt że biorę flagowce, dawniej huawei potem honor) no chyba że zniszczę tak jak ukochanego p30pro
Co roku idę do pepco i kupuję 10 koszulek bekkin 7 czarne i 3 białe, 5 par spodenek, 3 pary
  • Odpowiedz
@Seraficzna2: Jakbyś kupowała akcje Apple w momencie wychodzenia każdego gejfona od jedynki po szesnastkę to miałabyś na koncie jakieś 400+ milionów dolców. Mądra dziewczyna z Ciebie. Czasem trzeba sobie pozwolić na odrobinę przyjemności ale no kurła zmienianie telefonu bo wygląda na starego w selfiakach w lustrze to jest czysty debilizm i mentalność biedaka. Idź tą drogą.
  • Odpowiedz