Wpis z mikrobloga

Pamiętacie jeszcze czarne punkty z polskich dróg? Generalnie zdemontowali te znaki dobrą dekadę temu, ciekawe czy jeszcze gdzieś się jakiś ostał. Wydaje mi się, że w jakimś tam procencie mogły się przyczyniać do zdjęcia nogi z gazu.

Mnie w pamięci zakodował się taki znak na zakrętach gdzieś na Pomorzu na DK7, było na nim bardzo dużo „zabitych”.
#polskiedrogi #samochody #motoryzacja
MrSzakal - Pamiętacie jeszcze czarne punkty z polskich dróg? Generalnie zdemontowali ...

źródło: IMG_3920

Pobierz
  • 76
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MrSzakal: moze tak, moze nie. Ale z roku na rok jest na polskich drogach bezpieczniej. Nigsy tak na polskich deogach nie bylo bezpiecznie od ponad 30 lat. To jest niesamowite. Rekordowe ilosci samochodow i najmniej wypadkow w tym roku
  • Odpowiedz
@new-object: Żeby jeszcze była lepsza skuteczność i większe kary w wyłapywaniu pijakow na drogach, no i większa ilość odcinkowych pomiarów prędkości to byłoby cudownie. Ale co do ogólnej poprawy to się zgadzam
  • Odpowiedz
@MrSzakal: taki znak chyba stoi albo niedawno jeszcze stal na dw631 pod warszawa. Tak apropos jak ktoś chce poczuć vibe lat 90-00 to polecam koniecznie przejazd tą drogą do dziś mozna tam zaobaerować wyprzedzanie na trzeciego, Panie prezentujące swoje wdzięki w leśnych dróżkach, przydrożną sprzedaż runa leśnego oraz sprobować kiełbasy i grochówki z budy przy drodze
()
  • Odpowiedz
@new-object: Żeby jeszcze była lepsza skuteczność i większe kary w wyłapywaniu pijakow na drogach, no i większa ilość odcinkowych pomiarów prędkości to byłoby cudownie. Ale co do ogólnej poprawy to się zgadzam

@dr_papieros: to jest akurat statystyka, która buduje mi zaufanie w Polaków jako ludzi. Ilość policji jest na drogach najmniej od 30 lat.

To oznacza że można wyjechać na miasto, poza%@% ja frog, i masz spore szanse że nic
  • Odpowiedz
@new-object: ja sie niesamowicie cieszę, ale też uważam, że nie możemy spoczywać na laurach. Ostatnie medialne przypadki pokazują, że nadal jest co poprawiać i musimy iść w tę stronę, doceniać poprawę i dbać o przyszłość. Bo dla mnie jeśli ktoś mając KILKA zakazów prowadzenia pojazdów dalej robi to samo. To widać gołym okiem, że gdzieś jest problem.
  • Odpowiedz
ja sie niesamowicie cieszę, ale też uważam, że nie możemy spoczywać na laurach.

@dr_papieros: w żadnym wypadku nie mówię że jest super, że wystarczy. Nigdy w życiu. Robić swoje, pracować, robić lepsze jutro, tak jak robiliśmy. Bo to po prostu k... działa :) Ale należy też doceniać, by motywować. By pokazywać że nasze działania mają ręce i nogi, że idziemy do przodu.

Ostatnie medialne przypadki pokazują, że nadal jest co
  • Odpowiedz
Rekordowe ilosci samochodow i najmniej wypadkow w tym roku

@new-object: bo główną przyczyną tych wypadków był brak dróg szybkiego ruchu. Teraz mamy ich całkiem sporo a na takich drogach trudniej o czołówkę.
  • Odpowiedz
@Sebastix: Droga z Warszawy nad Zegrze, znak dalej stoi, a jakże! Z całym dobrodziejstwem majestatu o którym piszesz. Istny skansen i wehikuł w czasie. Tylko coraz częściej obserwuje się samochodu jadące równo 50-60 km/h co kiedyś byłoby nie do pomyślenia.
  • Odpowiedz