Aktywne Wpisy
donalejd 0
Ktoś tu wczoraj pytał czy warto się bawić tradingiem na giełdzie przy dużych zarobkach, a ja mam inny przypadek: w połowie przyszłego roku chciałabym kupić mieszkanie, mam uzbierane więcej niż połowę + rodzina da mi jakieś wsparcie. Gdzie najlepiej trzymać te pieniądze teraz żeby bardzo nie traciły na inflacji? Rozumiem, że od giełdy trzymać się z daleka?
#finanse #gielda #nieruchomosci
#finanse #gielda #nieruchomosci

moja-walka +123
Gdybym kupił Intel za 20 dolarów, to dzisiaj byłbym b... biedny dalej, bo pewnie sprzedałbym w okolicach 35 dolarów, chełpiąc się, jakim genialnym inwestorem jestem. #gielda
źródło: 1000017483
Pobierz

Tak straszą że nie ma tych dzieci, pustki, wymieramy a przecież współcznnik dzietności to obecnie 1,09–1,1 czyli statystycznie każda ma 1 dziecko. Przecież to sporo patrząc na to z perspektywy ogólnej. Stąd czasem widzę wpisy na wykopie że ktoś zdziwiony ile dzieciaków widział w parkach albo że każdy znajomy ma dzieciaka i nie widzi tej zanikajacej tendencji. Po prostu nie ma ich więcej niż 1 na kobietę, czyli nie ma nadwyżki albo jak to mówią zastępowalności pokoleń ale to nie nasz problem że stworzyli sobie taki mechanizm spłacania dlugów publicznych. Dla lepszego zobrazowania to statystycznie KAŻDA kobieta ma dziecko, to mało? Albo straszenie że Polaków będzie połowe mniej - to może dzięki temu państwo będzie sprawniejsze? Norwegia czy Finlandia mają po 5-6mln ludności i to Polacy tam emigrują a nie na odwrót.
#demografia #dzieci #polska #antynatalizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@gabonczyk: czyli historia zatoczy koło i znowu się będzie robiło dzieci jako narzędzie do pomocy i polisa na starość