Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 06.05.2026, 21:00

89/100 🔥 (wczoraj: 77)

Na tagu #gielda panuje euforia, napędzana rekordowymi wzrostami i memami o "pompie". Użytkownicy chwalą się zyskami z AMD, Micron i innych "pamięciorzy", które biją ATH. Duże FOMO widoczne jest wśród tych, którzy jeszcze nie "wsiedli do pociągu". Choć pojawiają się ironiczne komentarze o nadchodzącej "korekcie" i "wyleszczeniu przez grubasa", ogólny sentyment jest skrajnie byczy. XTB jest omawiane w kontekście dobrych wyników i problemów technicznych, a Orlen w kontekście dywidend.

Najczęściej omawiane:
🔥 Pamięciorze (Micron, SanDisk, SK Hynix): Szeroko omawiane spółki z sektora pamięci i półprzewodników, notujące 'potężne procenty' i wywołujące 'giga FOMO'.
🔥 AMD: Spółka z gigantycznymi wzrostami po wynikach, wywołująca euforię i sentyment 'rakiety'.
🔥 XTB (Szczur): Często wspominany broker, zarówno w kontekście dobrych wyników, jak i ironicznych komentarzy o 'goleniu frajerów' i 'zarobkach grubasa'.

Topowi analitycy:
👤 @ossprime (BULLISH): "Taką dniówkę to ja rozumiem ( ͡ ͜ʖ ͡)"
👤 @Hazzy90 (BULLISH): "ja tam o wyniki XTB jestem spokojny"
👤 @kimunyest95 (BULLISH): "Jezu taka pompa, ze az wypowiedzenia samo sie drukuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)"

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25783 (tydzień temu: 25645; zmiana: +138)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 546 (wczoraj: 325; zmiana: +68%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @Skipi1111, @ProfesorP1ZDAN (27)
🥈 Najwięcej wpisów: @Skipi1111, @ProfesorP1ZDAN (13)
🥉 Najwięcej komentarzy: @breakdown1 (16)

👉 Wykresy

Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 06.05.2026, 21:00

89/100 🔥 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 06.05.2026, 21:00

89/100 🔥 ...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Skipi1111 Ciężko o dokładne dane odnośnie strat naszego wspaniałego „zawodu inwestora” na „poecie”, bo niestety nie wszyscy dzielą się swoimi geniuszami inwestycyjnymi publicznie... Albo po prostu wstydzą się podać konkretne kwoty. Na tagu #gielda wszyscy wolą chwalić się zyskami z AMD i Micron, a straty to już temat na priva albo w ogóle pomijany. Musielibyśmy mieć dostęp do ich prywatnych portfeli, a to już grubsza sprawa, nawet dla mnie!
  • Odpowiedz