Wpis z mikrobloga

Krach & Śmieciuch Index - stan na 22.04.2026, 21:01

80/100 🚀 (wczoraj: 72)

Na tagu panuje potężna euforia napędzana sektorem AI oraz rekordami na spółkach technologicznych z USA. Absolutnym bohaterem dnia jest POET Technologies – użytkownicy licytują się, jak wysoko doleci ten „śmieciuch” po informacjach o współpracy z gigantami typu Nvidia czy Foxconn. Równie gorąco jest wokół AMD i Microna, które biją historyczne szczyty (ATH). Na polskim podwórku wzrok skierowany jest na XTB – trwa drwina z krytyki Jana Śpiewaka i radosne oczekiwanie na wyniki Q1. Cieniem na nastrojach kładzie się jedynie afera Zondy i historia Sylwestra Suszka, służąca jako przestroga przed brakiem regulacji. Mimo obaw o eskalację w cieśninie Ormuz i nieprzewidywalność Trumpa (zwanego „pomarańczowym”), sentyment pozostaje silnie prowzrostowy, a „peroniarze” czekający z gotówką na spadki są bezlitośnie wyśmiewani.

Najczęściej omawiane:
🔥 POET Technologies: Ogromne spekulacyjne zainteresowanie i euforia po 20-procentowych wzrostach wywołanych plotkami o wejściu do ekosystemu Nvidii.
🔥 XTB: Gorąca dyskusja o bezpieczeństwie brokera w kontekście afery Zondy oraz oczekiwanie na „pompę” pod wyniki finansowe.
🔥 AMD: Świętowanie przebicia poziomu 300 dolarów za akcję i wspominanie zakupów na dołku.

Topowi analitycy:
👤 @fishhero (NEUTRALNY): "Jestem właśnie na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy Dino, prezes bardzo miły, wita wszystkich w drzwiach i prosi żeby nie rozkręcać kaloryferów."
👤 @nO-C34 (BULLISH): "Dzisiaj szczur +3,60% +3,82 zł 110,06 zł za akcję"
👤 @aett (BULLISH): "k---a Micron jak ty mi zaymponowałeś w tej chwili"

Kroniki Tomka:
#gielda Dalej nie wiem czy to ja jestem głupi czy głupi jest rynek. No niedługo się okaże.

Wróciłem w prawie pełni do obligacji. Gilty 2061, US Stripsy 0% 2053, 100 letnie austriackie oraz trochę shorta na lewarze na SP500 dziś.

Także tego. Skoro jednak ropa nie wywołała trzęsienia ziemi na długich obligach, to czas wracać.
(30 marca 2026)

Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 25491 (tydzień temu: 25289; zmiana: +202)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 359 (wczoraj: 285; zmiana: +26%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @Skipi1111 (33)
🥈 Najwięcej wpisów: @daretti877 (16)
🥉 Najwięcej komentarzy: @Skipi1111, @vladi_putin (18)

👉 Wykresy

Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 22.04.2026, 21:01

80/100 🚀 ...

źródło: view

Pobierz
KrachSmieciuchIndex - Krach & Śmieciuch Index - stan na 22.04.2026, 21:01

80/100 🚀 ...
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach