Wpis z mikrobloga

(bądź grzeczny, ucz się, idź na studia, itd.)

@mirko_anonim: wow, zrobiłeś to, co miliony innych ludzi xD

Tak samo jak rodzice nie mam zainteresowań a do tego #depresja. Z beznadziei tego wszystkiego w wolnym czasie doomscrolluje i chleje browary więc wszystko idzie w kierunku bycia nawet poniżej przeciętnej.

a kto ci zabrania mieć zainteresowania inne niż piwsko i scrollowanie?
  • Odpowiedz
Jak pogodzić się z tym że nic wielkiego w życiu nie osiągne? Jako dziecko kompletnie nie tak wyobrażałem sobie dorosłość. Gdzieś tam z tyłu głowy miałem że jeszcze będę robił wielkie rzeczy i nie będę nigdy jak moi rodzice, czyli przeciętni do kwadratu - praca za minimalną, bieda, wolny czas cały dzień przed TV, zero zainteresowań.

@mirko_anonim: Fun fact - nawet jak będziesz miał stabilną prackę lepszą niż za minimalną
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: najbardziej oczywiste rozwiązania:
- leki
- kobieta
- dzieci
Tak smutno jest być przeciętnym. Ale z czasem można się przyzwyczaić. Też mnie to irytuje no ale.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Znajdź żonę zrob jej dzieci, albo ożeń się z samotną matką, tak jak Św. Józef albo prezydent. Będziesz dla nich wyjątkowy. Albo idź do klasztoru, zostań świętym mistykiem. Albo wolontariuszem w jakimś paskudnym miejscu, może zginiesz jak bohater. Albo chociaż wolontariuszem w schronisku dla zwierząt, będziesz wtedy fajnym gościem.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zainteresowania możesz sobie znaleźć - mnie zawsze dużo rzeczy interesowało - trochę też musisz poszukać. A inne rzeczy to wiadomo że bajki z tym sukcesem ITP to garstka ludzi - głowie dobrze urodzonych, dobre geny i szczescie
  • Odpowiedz