Aktywne Wpisy

dumelosw +185
Biedna mama ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#sylwiaperetti #krolowazenady #paczkaperetki #p3retti #krakow #wypadek #l--------------c #krolowezycia #polsat
#sylwiaperetti #krolowazenady #paczkaperetki #p3retti #krakow #wypadek #l--------------c #krolowezycia #polsat
źródło: 83308
PobierzMirki pijcie ze mną kompot !
Po 6 miesiącach szukania udało mi się kupić autko:)
Renault kangoo 1,6 <3
Podziękowania do wszystkich Mirków z którymi mogłem pogadać o silnikach tce Vti i innych pure tech ach :)
#motoryzacja
Po 6 miesiącach szukania udało mi się kupić autko:)
Renault kangoo 1,6 <3
Podziękowania do wszystkich Mirków z którymi mogłem pogadać o silnikach tce Vti i innych pure tech ach :)
#motoryzacja

Im częściej jestem na zachodzie tym bardziej mam wrażenie jaka jest przepaść między Polską a zachodem. I mam tu na myśli mentalna przepaść, bo gospodarczo rzekomo doganiamy. Może to kwestia mojego pokolenia (milleniasów) ale w Polsce życie definujemy przez stan posiadania, dobra materialne a na zachodzie to tylko dodatek. Młodzi Niemcy nie mają takiej presji na karierę, często to zwykła fucha albo nawet sezonowa praca, jakieś bieda mieszkanie na wynajem żeby przez kilka miesięcy potem podróżować sobie budżetowo. I to nie wynika często z biedy ale ze stylu życia. W Polsce taki millenials to musi mieć wypasonie mieszkanie w centrum, jakieś roboty kuchenne, SUV-a, pić kraftową kawę, rytualne kakao, wszystko musi być fancy, premium, bio. Koniecznie iPhone i ciuchy z dużym logo albo super niszowa marka. Tak myślę że na zachodzie bardziej stawiają na relacje, swoje hobby, wolny czas, realizowanie siebie a w Polsce takie rzeczy kuleją ale każdy próbuje nadrabiać to dobrami materialnymi i ważne "jak cie widzą".
#przemyslenia #polska #emigracja #zagranica #praca #polak #przegryw #gospodarka #mieszkanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: e10ce9e392c1653a50938b477b9f9d97
Pobierz@mirko_anonim: dalej nie czytam, 2/10
Już pal licho kredyt hipoteczny (każdy musi gdzieś mieszkać) ale jakieś niepotrzebne gadżety albo subskrypcję na jakieś pierdoły z których korzystali raz albo nie xD.
Wtedy wchodzi np. temat hajsu i mówię często że inwestuję pod szybsza emeryturę by "przerwać system" i mieć więcej wolnego czasu by zająć się czymś lepszym
@ViniciusZunior: Nie. Polacy sadza ze tak jest bo wiekszosc tak patrzy na Ukraincow albo ruskich. Jak jestes w innym kraju i cos soba reprezentujesz to cie normalnie traktuja. Powiem wiecej polacy na tym mitycznym zachodzie sa lepiej traktowani niz w polsce.
Normalnie jakis paradox ale prawdziwy i dosc smutny.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: a ty nie pochodzisz z prowincji
Samochodoza albo carbrain jak kto woli jest zdecydowanie domeną Polaka. Troche wpisuje się w to o czym piszesz.
@Czoso: bo samochodem się dobrze i szybciej niż komunikacja jeździ? Gdyby korki w polskich miastach były takie jak na zachodzie to pewnie by
zet i młodsi raczej mają wywalone