Aktywne Wpisy

PtactwaWiele +981
Myślałem że wykopki jak zwykle przesadzają z odklejką w gastro. Aż do wczoraj…
Byłem w pewnym lokalu z meksykańskim jedzeniem w okolicach wrocławskiego rynku. Nie było obsługi kelnerskiej trzeba było podejść do baru i wziąć karty samemu. I spoko - ja tam nie przepadam jak ktoś za mną biega. Wybrałem sobie jedzenie i podszedłem do lady złożyć zamówienie. A Pani podając mi terminal do zapłaty pyta czy chce dać napiwek xDDD
Rozumiecie? Jeszcze
Byłem w pewnym lokalu z meksykańskim jedzeniem w okolicach wrocławskiego rynku. Nie było obsługi kelnerskiej trzeba było podejść do baru i wziąć karty samemu. I spoko - ja tam nie przepadam jak ktoś za mną biega. Wybrałem sobie jedzenie i podszedłem do lady złożyć zamówienie. A Pani podając mi terminal do zapłaty pyta czy chce dać napiwek xDDD
Rozumiecie? Jeszcze

Widzisz kuzwa miliony rodzin nie byly "zaradne"
To jest tak jak pisac ze po znajomosci masz dzis mieszkanie od gminy.
źródło: c7e559a0bd63a256e89db8dcb34211875f3f73755bf47d62af4114a692f76780
Pobierz@Miniu30: No tak, lepiej pisać że jak masz kasę to kupisz mieszkanie i spłacisz kredyt. Rzeczywiście głębokie, stary.
Powtórzę, bo nie zrozumiałeś:
Ja nie piszę, że każdy na to wpadł, że 90% na to wpadło, czy nawet że 10% na to wpadło - piszę, że wtedy były możliwości, które dziś nie istnieją. Nie wiem, z czym polemizujesz,
Tak wtedy spoldzielnie to byly takie ksiestwa korpupcji ale po prostu to co osoby ktore nie pamietaja nawet dobrze lat 90 nie zdaja sobie sprawy - fizycznie nie bylo lokali
Spoldzielnie
@Miniu30: 2009. Tak, po upadku komuny, ale które mieszkania można było w ten sposób wykupić? ano przede wszystkim spółdzielcze i komunalne lokale rozdawane za PRL-u, więc beneficjentami byli przede wszystkim boomerzy.
Ich uprzywilejowana pozycja to nie "książeczki mieszkaniowe" tylko splot wielu okoliczności, bez tego działania PiSu nie byłoby mowy o
To były głównie osoby które nie podporządkowały się systemowi tylko kombinowaly na różne sposoby, a do tego trzeba było mieć jaja. Najłatwiejsza
Na ten zachod tez nie bylo wtedy latwo wyjechac
To
Lata 90 wyjazd za granice legalnie do pracy to byly kuzwa male limity jak np do Niemiec - trzeba bylo specjalnych zezwolen Arbeitsgenehmigung i wtedy mocno trzepali karami za na czarno zarowno pracujacych jak i pracodawcow plus wydalanie z kraju
Dlatego byla gigantyczna fala wyjazdow po 2004r nie wczesniej -normalnie frajerzy
źródło: comment_6cIvwgdTv0xod1Y6baCVQP4oIJcHdoZG
PobierzCzy piszemy w języku keczua? Wydaje się oczywiste, że nie komentujemy przekroju przez społeczeństwo, tylko tłumaczymy Ci, że kiedyś były różne okienka dojścia do własności których obecnie nie ma...
@Cudi3 trochę mam wrażenie że mówimy do ściany, kolega polemizuje z czymś, o czym w ogóle nie piszemy...
No chyba ze macie jakies tajnde dane jak to budownictwo w latach 90 kwitlo