@Ninja_xtb5: Wojtek Zaremba to był k--s w liceum. Miał nauczyciela matematyki uważnego za geniusza a i tak był lepszy od niego już jako uczeń 1 klasy ogólniaka.
@Ninja_xtb5: to może dziwić chyba tylko kogoś kto kompletnie nie śledzi tematu - od lat jesteśmy czołówką w olimpiadach algorytmicznych. Niestety do rozkręcenia firmy technologicznej nie potrzebujesz być olimpijczykiem z algorytmów xD
@Ninja_xtb5: nie, nie "zmogowali" by nikogo - bo u nas nie ma takiej kultury akademickiej i biznesowej żeby takie wielkie projekty ciągnąć
nie bez powodu po 30 latach kapitalizmu nie mamy żadnej światowej korporacji z PL ani żadnego dużego projektu wymagającego wiedzy specjalistycznej który naprawdę się wyróżnia na arenie międzynarodowej
by się dużo musiało zmienić, jak dalej tak się będziemy rozwijać w tym tempie to jest na to szansa -
@Dietetyq: dokładnie, Polacy to świetni fachowcy ale naszym problemem narodowym jest to że nie umiemy sobą zarządzać i każdy gra na siebie, gość który napisał tego tweeta nie zna specyfiki naszego kraju - wrzuciłem bardziej jako ciekawostkę że mamy naszych w OpenAi
6 Polaków w OpenAI to sporo jak na jedną firmę. Szkoda tylko że u nas nie mamy ekosystemu żeby takie projekty od zera ciągnąć - za dużo silosów, za mało współpracy. Może kolejne pokolenie coś zmieni, ale na razie eksportujemy mózgi zamiast produkty.
@Ninja_xtb5: Studiowałem z Kaiserem. Nie zapomnę jak wychodząc z jednego przerąbanego egzaminu spotkałem go zaraz za drzwiami pytającego jakie zadania były. Jak się dowiedział jakie były, to od ręki powiedział rozwiązania. Łeb jak sklep, bez lipy.
gdyby Polska nie byla pod butem komuchow przez 50 lat
@Tommy_Cares: ale u nas eurokołchoz dopiero od 20 lat z hakiem xD Aaa już rozumiem, eurokołchoz liczy się podwójnie xDDDD No i różnica jest taka że za starej komuny to wielu chciało i coś osiągało, a państwo ich wspierało Teraz jak cos chcesz to cię państwo zgnoi, bo mamy już korporacje na Zachodzie, a u nas są SSE i transfer
"znajomy" z facebooka - pamiętasz jak tydzień temu miałeś katar i dałem ci chusteczkę? kiedy mi za nią oddasz?
prawdziwy przyjaciel - jesteś sparaliżowany i możesz ruszać tylko powieką? spoko stary, najważniejsze żebyś bawił się z nami, już wysyłam po ciebie helikopter
źródło: image
PobierzCzyli znowu wszystko będzie przez Polskę...
nie bez powodu po 30 latach kapitalizmu nie mamy żadnej światowej korporacji z PL ani żadnego dużego projektu wymagającego wiedzy specjalistycznej który naprawdę się wyróżnia na arenie międzynarodowej
by się dużo musiało zmienić, jak dalej tak się będziemy rozwijać w tym tempie to jest na to szansa -
@Andzejuk: InPost nie jest polską firmą, a jej właściciel wydymał Polaków na GPW (-‸ლ)
@Tommy_Cares: ale u nas eurokołchoz dopiero od 20 lat z hakiem xD Aaa już rozumiem, eurokołchoz liczy się podwójnie xDDDD
No i różnica jest taka że za starej komuny to wielu chciało i coś osiągało, a państwo ich wspierało
Teraz jak cos chcesz to cię państwo zgnoi, bo mamy już korporacje na Zachodzie, a u nas są SSE i transfer