Aktywne Wpisy

kaczoor +7
Słucham państwa odpowiedzi
#samochody #prawojazdy #kodeksdrogowy #znakidrogowe #motoryzacja #przepisydrogowe
#samochody #prawojazdy #kodeksdrogowy #znakidrogowe #motoryzacja #przepisydrogowe
źródło: temp_file2299835895550902765
PobierzMoże skręcić w prawo?
- Tak 40.5% (951)
- Nie 43.3% (1019)
- To bardziej skomplikowane... 13.6% (319)
- Nie wiem 2.6% (62)

Obiboq +8
Przez 15 lat pracy przed komputerem, praktycznie zerową aktywność fizyczną, oglądanie seriali po robocie i jedzenie syfu nabawiłem się sporej nadwagi.
Różowa czasem śmieszkowała z mojego brzucha i sugerowała, żebym trochę schudł. Od czasu do czasu chodziłem na siłownię, ale bez większego planu i oczywiście bez żadnych rezultatów. Przez ostatni rok ćwiczyłem już w miarę regularnie, ale nadal nie trzymałem diety, więc efekty były praktycznie zerowe.
W końcu zgłosiłem się do profesjonalnego trenera, który
Różowa czasem śmieszkowała z mojego brzucha i sugerowała, żebym trochę schudł. Od czasu do czasu chodziłem na siłownię, ale bez większego planu i oczywiście bez żadnych rezultatów. Przez ostatni rok ćwiczyłem już w miarę regularnie, ale nadal nie trzymałem diety, więc efekty były praktycznie zerowe.
W końcu zgłosiłem się do profesjonalnego trenera, który

![[Afera]Fundusze wchodzą w medycynę! Akcja prywatyzacja!](https://wykop.pl/cdn/c3397993/853c05e2504da0bbece7f022deac31e29385ebfb8a274cd00f8bbacdc9cf8291,q80.jpg)

W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
20 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
20 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
0 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyły.
Czyli w trakcie wakacji w 20 wypadkach zginęło w sumie 20 osób.
W poprzednim roku statystyki po 4. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu:
5 wypadków / 5 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
17 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
17 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
280 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
1.163 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji
58 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby co daje
314 wypadków drogowych od początku wakacji
62 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
379 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
4 utonięcia w ciągu ostatniej doby
27 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę.
buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
źródło: 1-453841-56
Pobierz1. Kujawsko-pomorskie. Wypadek w miejscowości Niedola w powiecie nakielskim. Tutaj link. 43-letni kierujący pojazdem marki Mazda z nieustalonej przyczyny zjechał na przeciwległy pas ruchu, gdzie doprowadził do czołowego zderzenia z samochodem marki Mercedes, którym kierowała 30-latka. W wyniku obrażeń kobieta poniosła śmierć na miejscu zdarzenia. W Mercedesie znajdowała się również 6-letnia pasażerka, która została przetransportowana do szpitala Lotniczym Pogotowiem Ratunkowym w celu dalszej hospitalizacji, 43-letni kierujący
źródło: B8HcTnJq5O
PobierzWypadki - łącznie 20 po 4. dniu wakacji
• W. mazowieckie 5
• W. kujawsko-pomorskie 3
@Salido: dzien wczesniej tamtędy przejezdzalem :/ masakra, moze zwierze mu przebieglo, bo tam ich sporo, albo może jakiś udar czy coś, wczoraj też mocno świeciło.
W przydomowym basenie w Nądni (woj. wielkopolskie) odnaleziono ciało 54-letniej kobiety.
W zalewie w Sokółce (woj. podlaskie) utonął 17-letni chłopak. Po około dwóch godzinach poszukiwań strażacy odnaleźli jego ciało.
54-letni
źródło: PANA1538-1
Pobierzpozostaje miec nadzieje że ten z Milicza w tej toyocie od razu zginął lub stracił przytomność, bo tak się sfajczyć na żywca to chyba najgorsze 10 sekund życia
@Salido: nowa Mazda, na pewno Lane Assist był, kontrola uwagi tez, ale pewnie te lewackie wynalazki były wyłączone - i w ten sposób 6-letnia pasażerka straciła na swoich oczach kogoś z rodziny, być może matkę...
EDIT: tak, matkę:
https://bydgoszcz.tvp.pl/niedola-wypadek-smiertelny-czolowe-zderzenie-dwoch-samochodow-w-pow-nakielskim,94065217
Wyprzedzanie w stylu tego z
@PiersiowkaPelnaZiol: możesz i wprowadzić limit 20km/h, coz tego, skoro nawet 50/90/120 malo kto przestrzega
@Ruchenstein-Boltzman: a ja nigdy nie jechałem, ale mogłem kiedyś jechać. Masakra
@mvmxks: pewnie wylączył, żeby mu nie pikało, jak przekracza prędkość, ale to można mocno sciszyć u dealera.
@mvmxks: nieuchronność kary, jakby konfiskowali auta to by nie było takiego problemu.
Czyli wczoraj z kolei kumulacja 30-50-latków zjeżdżających z niewyjaśnionych przyczyn. Albo z-----------e albo jakieś zasłabnięcia.
Czy ktoś myśli o wyłączaniu ABS, nawet gdyby był do tego guzik? Nie sądzę, bo działa tylko wtedy kiedy trzeba i nikogo nie denerwuje.
@PiersiowkaPelnaZiol: proponuję limit 5 km/h, przecież szybciej to się nieszczęście może stać.
Wiesz, że w domu można się zachłysnąć jedzeniem i się udusić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzeba zadbać o infrastrukturę i