Wpis z mikrobloga

✨️ Kto powinien płacić za obrączki ślubne?
Kto płaci za obrączki ślubne?

Organizujemy z narzeczonym wesele dzieląc wydatki na pół, jednak moja mama teraz mnie atakuje, że to on powinien płacić za obrączki, bo jest jakiś przesąd i tradycja. Nigdy o tym nie słyszałam.

#slub #wesele #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: kasa na wesele i ślub była wspólna i to z tej puli poszło na obrączki. Spokojnie, będzie się jeszcze przy czym pokłócić, ale to nie jest to :P

Ślub bierzesz z mamą? Mam nadzieje, że nie kościelny jak wierzysz w przesądy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak ustalicie. U mnie to ja głównie płaciłam za większość rzeczy, bo zwyczajnie miałam zdecydowanie więcej oszczędności, a dodatkowo moi rodzice nas wspomogli gotówką, więc i obrączki poszły z mojego konta, z której udało się opłacić część rzeczy. Natomiast wydaje mi się, że to kwestia dogadania i Waszej indywidualnej sytuacji. Ja bym nie szła za jakimiś opiniami, nawet rodziców, zwłaszcza jeśli kierują się jakimiś zabobonami. Zróbcie tak, jak dla
  • Odpowiedz
Przesąd jest też, żeby sobie nie kupować butów i zegarków. My już z mężem przeżyliśmy tyle danych sobie nawzajem zegarków, że powoli tracimy cierpliwość, kiedy ta nasza miłość przeminie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak więc jedyne to, co radzę, to zupełnie się tym nie przejmować.

Obrączki też w sumie kupiliśmy razem, a większość była z mojej strony, bo miałam złoto do przetopienia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli wierzysz w przesądy to zrób jak Ci matka mówi. Jesli nie wierzysz w przesądy to zrób jak ustaliłeś z partnerem że dzielicie się na pół. Mam nadzieję że rozwiązałam ten wielki dylemat
  • Odpowiedz