Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zorganizować kredyt na mieszkanie?
Miraski podpowiedzcie co do kredytu
Mam aktualnie 220k, na jesień będę chciał kupić +/- 40 metrowe mieszkanie za +/- 290k i obstawiam że będę miał wtedy 270k
Czyli brakuje 20k na mieszkanie+ strzelam 80k (?) na wykończenie
Z tym że bede miał jakieś 20k na #ppk i możliwość pożyczki socjalnej z roboty bo robię w państwówce z tym że nie wiem kompletnie jakie to liczby
I jak to wszystko posklejać żeby wszystko w jeden kredyt wrzucić
Myślę jeszcze że może kupić mieszkanie i na bieżąco je wykańczać bo w sumie mam gdzie mieszkać ale sam nie wiem czy chcę dalej życie marnować na mieszkaniu z rodzicami i w sumie ciekawy jestem jak to jest z życiem na kredycie
Wiem że są doradcy kredytowi ale chciałbym jeszcze przed takim spotkaniem poznać wasze opinie i pomysły
#pieniadze #kredyt #nieruchomosci #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to symboliczna kwota kredytu, nie ma się czego obawiać. Jak będziesz odkładać, to spłacisz go w kilka lat.
2k to sporo na wykończenie m2. Jak pokombinujesz, to znacznie obniżysz tę kwotę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W przypadku kredytu na kwotę 100 000 zł możesz rozważyć kredyt hipoteczny lub gotówkowy. Hipoteczny będzie miał niższe oprocentowanie. Kredyt gotówkowy wyższe, ale jednocześnie z tego powodu statystycznie kredyty gotówkowe częściej są spłacane przed czasem.

Jeśli to zakup na rynku pierwotnym nieruchomości będącej w budowie to płatności są w transzach. Oznacza to, że nie musisz mieć od razu wszystkich środków. Pomiędzy podpisaniem umowy z deweloperem, a odbiorem upływa też
  • Odpowiedz