Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +12
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

MrPawlo112 +166
Grałeś? Plusujesz ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: 20260308075821_1
Pobierz

Designerka: "Pracuję nad mockupami"
Analityk Biznesowy: "Rozmawiam z biznesem"
Programista: "Wczoraj dokończyłem refaktor modułu płatności, poprawiłem obsługę błędów, napisałem testy jednostkowe, dzisiaj zaczynam integrację z nowym API, nie mam blokerów"
Julka z UX może powiedzieć "ogarniam" i leci dalej, Oskarek Analityk mówi "jestem w kontakcie" i wszystko git, a ja po 5 minutach szczegółowej relacji jestem odpytywany przez menedżera jakbym kradł towar z magazynu.
Dlaczego designerzy i analitycy mogą "być w procesie" i "kontynuować prace", a programista musi się tłumaczyć z każdej Jeb*nej linijki kodu?
Dlaczego jak mówię "nie mam blokerów" to menedżer patrzy na mnie jakbym kłamał i pyta "na pewno?"
Czy tylko u mnie daily to spowiedź programistów i przegląd obecności dla reszty?
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
@BlackpillMonster: Bo jak pogadasz sobie uczciwie z PMami to ci powiedzą że programiści zachowują się jak takie przerośnięte dzieci?
to jest to samo jak napisales ... A czemu to trwa tak długo? A ile jeszcze? A na pewno zdążysz? A czemu wczoraj nie skończyłeś integracji? A rozmawiałeś z Tomkiem? A on wie?
Od początku wyznaczasz granice i jesteś asertywny to potem nie ma problemu
@BlackpillMonster: Co manager robi na daily? Zabłądził? To nie jest spotkanie dla niego. To nie jest status meeting.
Zacznij odpowiadac, ze wykonałeś 2 taski z 3 i przez brak blokerow nie mozesz trzeciego dokonczyc. Kropka i hoi, nie wchodzac w szczegoly.
Moze julki i inne andrzeje po prostu robia 2h dziennie i sie wyrabiaja, a ty jestes zawalony robota i prezentujesz sie w towarzystwie ciaglymi problemami i poslizgami.
manager ma cie wspierać w osiągnięciu wspólnego celu, a nie odpytywać, zgrywać szefa i realizować swoje cele dopieszczania ego.
ps: scrum to gowno, dorosli ludzie potrafia rozmawiac wtedy kiedy trzeba, to nie przedszkole zeby pani oglaszala godzine na sranie