Wpis z mikrobloga

#alkoholizm #depresja

Nie wiem czy jestem tym alkoholikiem, czy sobie wmawiam od x lat, bo tak trzeba. Kupiłem 4 browary i dwa wina (bezpieczne dawka zeby za bardzo sie nie upoc, iść spać i nie miec turbo kaca). Wypiłem 2,5 piwa I mialem dosc. Dopilem trzecie wylewając resztki. Idę spać, nawet na alkoholika już się nie nadaję. Te piwsko takie niesmaczne, że nie wiem kiedy to wypije. Wina to pewnie z tydzien wytrzymają w lodówce, albo chociaż do weekendu. Kiedyś żaden a-----l u mnie nie zostawał, wszystko musiało zostać wypitę. Czy z alkoholizmu się wyrasta, czy depresja już wjechała tak mocno, że nawet pić się nie chce? Dziś pół dnia przespane w adehonii.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kupiłem 4 browary i dwa wina (bezpieczne dawka zeby za bardzo sie nie upoc, iść spać i nie miec turbo kaca

@Purson666: Powiem tak: niepijący nie kupuje alkoholu, bo mu do niczego niepotrzebny.
  • Odpowiedz
@Purson666: ja z czasem stałem się zagorzałym przeciwnikiem alkoholu, ale o to musiało upomnieć się zdrowie. Stany depresyjne/lękowe, a następnie uzależnienie od benzo zmiotło mnie z planszy w wieku 27 lat. xD Pamiętam, że w okresie 25-26 lat nawet nie dopuszczałem myśli, aby zakończyć dzień bez browarków na lepszy sen.
  • Odpowiedz
  • 0
@weronika-ala: 1. Są sekciarzami, nie budują nowych relacji z osobami, ktore nie przynależą do wspólnoty. 2. Jedno mówią drugie robią, w jednych tekstach niby chodzi o sile wyzsza, a w praktyce wszystko sprowadzane jest do Boga. 3. Niby nie reklamują a przyciągają. Co hakis czas ktoś z AA do mnie dzwoni bo gdzieś kiedys zostawulem swoj numer. Pyta sie czy jestem aktywny we wspólnocie. Jak mówię, ze nie to pogada
  • Odpowiedz
gardzę sekciarzami z AA, to podludzie najgorszego sortu

@Purson666: ja mówiłem o niepijących, a Ty wylewasz żółć na AA (???) Wiesz ilu ludzi nie pije z wyboru? Wyjdź poza bańkę alkoholową, to się zdziwisz.

Wole pić co jakis czas niz być takim fałszywy jak oni

@Purson666: ale wiesz, że można pić i wciąż być fałszywym? I że można nie być fałszywym nie pijąc?
  • Odpowiedz