Aktywne Wpisy

PinezkaSwiata +20
Ja p------e, przecież te nowe modele plus generalnie narzędzia, agenci ai, budowanie instrukcji AI i tzw. skilli. Coraz więcej kontekstu ai pamięta... Przecież za 3-4 lata będziemy całkowicie w innym miejscu jako świat pod tym względem - i niestety niekoniecznie lepszym. Coś czuję że bezrobocie d--------i w Polsce lekko do 10-15%. Poleca white collar a potem usługi.
Branże budowlane też dostaną po p-----e bo nie będzie komu budować / remontować.
#programista15k
Branże budowlane też dostaną po p-----e bo nie będzie komu budować / remontować.
#programista15k
Zgadzasz się ze mną?
- Tak 42.7% (94)
- Nie 57.3% (126)

breakdown1 +7
Dobra przyznawać się, ile wrzucacie w kosmiczna dziewicę, jeśli już coś wrzucacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja myślę 500$
#gielda
Ja myślę 500$
#gielda

źródło: Screenshot 2026-01-11 at 21.26.56
Pobierz@mirko_anonim: no i właśnie dlatego jesteś sam, bo przed pierwszą randką myślisz o imionach dla dzieci i zastanawiasz się, czy potencjalna partnerka nadaje się na całe życie. Nie mnie oceniać, czy twoja strategia ma sens. Wskazuję tylko, ze skutkiem ubocznym takiego podejścia (skutkiem z którego być może nie zdajesz sobie sprawy) jest fakt, że nie próbujesz i nie testujesz. Chcesz od razu kupić
@mirko_anonim: można zminimalizować ryzyko poprzez dłuższe poznawanie partnera zanim wejdzie się w poważne zobowiązania.
Ludzie nie zmieniają się fundamentalnie, jeżeli przeżyjesz z kimś 5 lat, w zdrowiu i w chorobie, wypracujecie w tym czasie standardy rozmowy, rozwiązywania konfliktów, obgadacie swoje priorytety w życiu, to jest duża szansa że reszta życia upłynie wam szczęśliwie.
@mamracjewieszotym: w mojej banieczce się nie rozpadają.
Ale mam na to też swoją teorie - ludzie podobnego typu się przyciągają. Ergo jeśli wokół ciebie same głupie karyny to znaczy że sam sobą niewiele prezentujesz.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@thorgoth: nie do końca. Sporo osób wchodzi w relacje świadomym z wad swojego partnera ale liczą "że jakoś będzie".
To memiczne "I can fix him/her"
A potem zdziwienie, że mamy piekło
@thorgoth: Tylko to trochę nie ma sensu.
Ustaliliśmy że zły partner może Ci mocno namieszać w życiu.
Więc trzeba zebrać doświadczenia, mając więcej partnerów... Ale to znaczy, że z każdym jest szansa, że nam zrobi krzywdę
@quarien: no nie, podzękowanie sobie na wczesnym etapie to nie jest krzywda, przynajmniej nie wielka. Człowiek tak kruchy że niszczy go każde rozstanie powinien się zastanowić czy wogóle nadaje się do życia we współczesnym świecie.