Wpis z mikrobloga

✨️ Czy związki po 30-tce mają sens?
Pytanie do osób po 30-tce. Czy podobają Wam się osoby po 30-tce? Ja kiedyś byłem zakochany z wzajemnością w takiej. Jednak nie jesteśmy parą i jestem z tego zadowolony. Po 30-tce nieźle zbrzydła. Dlatego pytanie do Was - co w małżeństwie jest motorem napędowym do kontynuacji takowego związku? Bo ja jak i większość z małżeństw - byłaby już rozwiedziona. A jak jest z tym u Was?

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: osobiście to wydaje mi się (tak - instytut dzd), że jeśli zwiążesz się z kimś w momencie gdy Ci się podoba, a z czasem uroda przeminie (mówimy tu o normalnej utracie urody z racji wieku, a nie jakichś skrajnych zaniedbań) to nie będziesz na to zwracał uwagi jeśli jedynym łącznikiem między Tobą i nią nie była wasza uroda.

Edit. Tak, trochę za długie to zdanie wyszło.
  • Odpowiedz
niefart. Sporo kobiet dobrze się trzyma nawet i do 50, kwestia dbania o siebie. No i w pewnym momencie każdy zbrzydnie, trzeba się z tym pogodzić

@greenbong: jak ktoś nie pije alkoholu, zero, nie pali, nie używa cukru,
Uprawia sport, s-x, masaże regularnie.
Ma pozytywne nastawienie, nie stresuje się.
Dba o cerę i stosuje kremy na dzień, na noc
  • Odpowiedz
@Przypadkowy: fakt że czasem typ 30 wygląda lepiej niż gdy był szczurkiem 20letnim, ale jednak trzeba to rozpatrywać w kategorii wiekowej
Natomiast w to, że 30 latek bardziej się spodoba młodej lasce niż 20 latek to jest wykopowy mit i cope
Brzmi on tak: nie masz powodzenia i dziewczyn kiedy masz 20 lat? Nie przejmuj się, za 10 lat one same będą się prosić (tzn nie dokładnie te same tylko
  • Odpowiedz
@heniek_8: potwierdzam że postrzeganie nie tylko mężczyzn ale ogólnie ludzi się przesuwa z wiekiem. Czyli jak miałam 15 lat to 30-latek to był dla mnie jak stary dziad wręcz obrzydliwy, a jak miałam 20 lat to 30-latek wydawał mi się po prostu trochę stary i z samego tego faktu się nie podobał. Mając 25 lat to 30-latkowie nagle nie byli już tak starzy w moich oczach. Ta granica co się
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: nie wiem czy miałaś okazję się zapoznać z tym wykresem, bo on trochę przeczy temu co napisałaś pod koniec swojej wypowiedzi - to znaczy tak, dla kobiet w miarę jak dojrzewają ten najlepszy z wyglądu facet "dojrzewa" razem z nimi

ale już u facetów to nie jest symetryczne - z chartu wynika że "look best" to jest w okolicach 22, zawsze

podaję to oczywiście jako pewien trend, nie przeczę
heniek8 - @KitkuKarola: nie wiem czy miałaś okazję się zapoznać z tym wykresem, bo on...

źródło: ad2f4k5wy1n81

Pobierz
  • Odpowiedz
@heniek_8: zależy jak to interpretować z tym podobaniem się. Bo samo „podoba się” nie wystarczy by stworzyć związek (taki na conajmniej kilka lat albo kilkanaście). To że ludziom dobrze się patrzy na ekranie czy na żywo na młodych i pięknych ludzi to dość naturalne ale nikt z tymi ludźmi nie wchodzi w związki mimo że dobrze się na nich patrzy i się podobają. Dlatego myślę że mężczyźni i kobiety jakby
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @greenbong: w sumie tak. Ewentualnie pokochają dziecko a facet ich nie będzie już interesował. I tak to się kręci, tzw. samotność w związku.
@onepnch: a nie można sprzedać domu i spłacić w ten sposób kredo?
@Smutny_Marek: może. Zobaczymy co będzie po 50-tce ;)
@adamsowaanon: do 35-40 roku życia nie widziałem ładnych kobiet.
@Dietetyq: przyzwyczajenie? Wolność wiele ma imion ;)
strach
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to jest ciekawe zagadnienie. Laski więdną po 30'tce a mezczyzni rozkwitają. Przy czym laski po 30tce chca sie stabilizowac, co troche ulatwia sprawe.
Glownie chodzi o to, kolagen. Z wiekiem kolagen laskom spyerdala. Szczegolnie akumuluje sie fakap na buzi jesli imprezowaly, a szlugi i slodycze to juz calkiem killer do tego.
I jedyne jak to opoznic mozna to super dietą i regularnym sportem + kosmetyki dlatego po prostu celuj
  • Odpowiedz