Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 92
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lunakey24: Pierdzielisz chłopie, bo nie masz zielonego pojęcia, jak funkcjonują umowy międzynarodowe i na co faktycznie w referendach się zgadzaliśmy. No ale kto nie zna historii, ten jest skazany na wiarę w propagandę. Chociaż ciężko sobie wyobrazić, jak ktoś może nie zauwazać oczywistej propagandy z kremla, nawet gdyby był tak pozbawiony jakiejkolwiek wiedzy o historii Polski, czy działaniu UE.

Ale spoko - jak przyjdzie co do czego, to certolić się
  • Odpowiedz
Obecne fundamenty UE w niczym nie przypominają tych, za którymi głosowano

@lunakey24: są dokładnie tym, za czym głosowano - tyle wystarczy na podsumowanie twojego wysrywu
  • Odpowiedz
  • 53
@lunakey24: trzeba trochę wyjaśnić tych twoich bzdur i urojen, wiec jedziemy

„NIKT na to nie głosował” – głosowało się na członkostwo i zasady gry, nie na UE zamrożoną w 2004 r. Suwerenność to prawo do umów, a nie brak zobowiązań.
TSUE nie „rządzi Polską”, tylko pilnuje reguł, które sami podpisaliśmy. Jak sędzia w meczu – nie ustala zasad, tylko sprawdza, czy nie faulujesz.
Klimat nie „niszczy gospodarki” – niszczy ją 30 lat
  • Odpowiedz
@vorky: mnie istnienie brauna nie dziwi, bardziej mnie dziwią ludzie którzy są jego wyborcami. To trzeba serio mieć cos nie tak z głową (jakaś schizofrenia itp) I nie potrafić logicznie łączyć kropek
  • Odpowiedz
@vorky: Braun ma poparcie tylko dlatego, że te pierdoły ubiera w ładny głos i miło brzmiące, archaiczne czasami słowa. Jakby to zwykły miras o skrzekliwym głosie wypowiadał to by zdechł na śmietniku historii. A jak kobieta, to by już wjazd na chatę za takie poglądy miała.

Tak jest, niestety.
  • Odpowiedz
@vorky: przy gośc też trochę manipuluje, traktaty były renegocjowane wiele razy później. i tutaj w wielu krajach łamano wyniki referendów. ludzie zagłosowali to cyk i elita nie uznaje decyzji i tak do skotku także z tą dobrowolnością na podstawie głosowania gośc przesadza.
"Jeszcze przed irlandzkim referendum decyzję o kontynuacji ratyfikacji zapowiedziała strona brytyjska, nawet w razie zwycięstwa przeciwników traktatu[16]. Wynik głosowania spotkał się z pozytywną reakcją polityków Sinn Féin[17]. Z
  • Odpowiedz
@vorky z jakiego to programu? Oglądam każde wydanie Dudka o polityce i nie pamiętam żeby te słowa padały w którymś z ostatnich wydań
  • Odpowiedz
@wstanczyk: @Darek08 @Biedrona_ @Tetsuya @rasguanabana @mrKuaku @Darek08

To mnie zaszczyt kopnął i tyle giertychowsko - pińskich osób komentujących tu przyleciało z nocnej zmiany. Może to nie wybrzmiało, ale ten gałgan z tytułem profesora, łże jak bura suka i przytoczyłem kilka dowodów, które każdy może sobie sprawdzić. Podstawowym argumentem było to, że nie będzie ingerencji w nasz system wartości, który mocno jest osadzony w fundamentach
  • Odpowiedz
@vorky: piękne przemówienie, ale to właśnie elity pokroju Dudka doprowadziły nas do punktu w którym jesteśmy, a poparcie dla Brauna jest tylko tego efektem. Skoro ludziom żyje się tak dobrze, mają tanią żywność, dostęp do mieszkań i służby zdrowia, bezpieczeństwo fizyczne i ekonomiczne, to rozumiem, że tak skrajna opcja wynika z przesytu i znużenia dobrobytem? Najlepsze są argumenty, że przecież się godziliśmy na taki stan rzeczy wstępując do Unii! Połowa
  • Odpowiedz