✨️ Czy orzeczenie lekarskie wpływa na prawo jazdy?Ⓘ Sytuacja wygląda tak że mam w prawku ma wbitą tylko konieczność prowadzenia w okularach, ale ostatnio miałem badania do pracy żebym mógł jeździć służbowymi i wyszło mi że mogę prowadzić tylko w godzinach dziennych. Poza pracą z konieczności, lub własnych pobudek ( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°) najczęściej jeżdżę nocą i nie zamierzam z tego ani trochę rezygnować, tylko jak to wygląda w kwestii prawnej, taki zapisek na orzeczeniu do pracy ma jakiś wpływ na moje prawo jazdy czy nie? Bo w sumie prawko też niedawno zdawałem i nie miałem ani widzenia zmierzchowego ani nic podobnego. #samochody #motoryzacja #prawojazdy
@mirko_anonim: policja przy kontroli prawa jazdy patrzy na kod wbity na prawie jazdy, nie ma dostepu do orzeczen medycyny pracy, to jest obejte tajemnica lekarską. Musisz nosić to, czego wymaga kod na prawku.
Sytuacja wygląda tak że mam w prawku ma wbitą tylko konieczność prowadzenia w okularach, ale ostatnio miałem badania do pracy żebym mógł jeździć służbowymi i wyszło mi że mogę prowadzić tylko w godzinach dziennych.
Poza pracą z konieczności, lub własnych pobudek ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°) najczęściej jeżdżę nocą i nie zamierzam z tego ani trochę rezygnować, tylko jak to wygląda w kwestii prawnej, taki zapisek na orzeczeniu do pracy ma jakiś wpływ na moje prawo jazdy czy nie?
Bo w sumie prawko też niedawno zdawałem i nie miałem ani widzenia zmierzchowego ani nic podobnego.
#samochody #motoryzacja #prawojazdy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt