Wpis z mikrobloga

@wfyokyga: rozwalaja mnie te programy jak UFO zbudowalo piramidy i jak wspolczesna cywilizacja nie byla by w stanie tego powtorzyc, gdy piramidy w sumie to bardzo prosta konkstrukcja i nawet sredniowieczna katedra byla o niebo bardziej zaawansowana.
  • Odpowiedz
@gordonshamway244: Przoduje w nich History Channel. Ten kanał to jest taki rak i lol-content robiony pod Rednecków uskuteczniających chów wsobny, że masakra. Jak nie jakieś kosmiczne dziury w ziemi na ranczu w The Wypiździewo's, to ingerencje ufoków w budowę... (wstaw cokolwiek, co stworzono przed powstaniem USA). I ta wielka sensacja w każdej zapowiedzi, jakby dokonywano właśnie wiekopomnego odkrycia. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wfyokyga: Klasyka gatunku. Jeśli coś nie mieści się w głowie to powodem najczęściej jest pojemność głowy.

Ale wiadomo, obrobienie granitu z taką precyzją jakimś dłutkiem jest niemożliwe albo by zajęło setki lat. To musieli być kosmici. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Whereswally - @wfyokyga: Klasyka gatunku. Jeśli coś nie mieści się w głowie to powode...
  • Odpowiedz
@wfyokyga: tez mnie to zawsze rozwala w tych gowno kanalach xD

Zapomniana technologia, nawet dzisiaj nie mamy takich narzedzi.
C--j tama 3 przelomow, prawie kilometrowe budynki, ogromne statki, dzwigi, ciecie wodą, lasery, kopalnie, onlyfansy a nie mamy technologii uzlozyc gorki z kamieni albo wyciac mniej wiecej rowno głaz xD

Ten ukrainiec smartgazm czy jakos tak na YT ich dobrze wyjasnil, zwlaszcza tego ruskiego dzbana od turboslowian. Kosmiczna technologia kilof z
UjogromemGoNazwali - @wfyokyga: tez mnie to zawsze rozwala w tych gowno kanalach xD 
...

źródło: IMG_2245

Pobierz
  • Odpowiedz
@Kreation: To nadal tylko problem logistyczny - dostępnej siły roboczej, czasu i kogoś kto tym zarządza, a nie koncepcji jak to zrobić prymitywnymi środkami. Ziemna rampa owijająca się wokół budowanej piramidy załatwia sprawę (i chyba nadal jest to hipoteza uznana za najbardziej prawdopodbną)
  • Odpowiedz
@wfyokyga: u Górczyka w podcaście był archeolog zajmujący się Egiptem i mówił, że mniej więcej raz na kwartał pisze do niego jakiś emeryt, zwykle inżynier (inny za każdym razem ofc), z rozwiązaniem tajemnicy budowy piramid, a kiedy dostaje wiadomość zwrotną, że nie ma żadnej tajemnicy i wiadomo jak je zbudowano, to zaczyna wyzywać od nieuków i debili xD
  • Odpowiedz
@gordonshamway244: I właśnie kuźwa dlatego na całym świecie piramidy różnego rodzaju są tak popularne. Bo są proste w konstrukcji dla podstawowej cywilizacji. W zasadzie to kładziesz kamień na kamieniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Piramidy a katedry to 3700 lat różnicy

@Vaclav: ale te drugie nadal budowano bez maszyn napędzanych czymś innym niż siła ludzkich mięśni lub innych zwierząt, a o głównie o to w tej całej "tajemnicy" chodzi.
  • Odpowiedz
@wfyokyga: rozwalaja mnie te programy jak UFO zbudowalo piramidy i jak wspolczesna cywilizacja nie byla by w stanie tego powtorzyc, gdy piramidy w sumie to bardzo prosta konkstrukcja i nawet sredniowieczna katedra byla o niebo bardziej zaawansowana.

@gordonshamway244: ale kto twierdzi, że z dzisiejszą technologią nie moglibyśmy zbudować piramid?

A tak w ogóle, to nie dostrzegacie nic, a nic problemu w tym, że dajecie przykład najcięższego sprzętu zmechanizowanego z XXI
szpongiel - >@wfyokyga: rozwalaja mnie te programy jak UFO zbudowalo piramidy i jak w...

źródło: 2560px-Luty_2019_%C5%81azienki%2C_52

Pobierz
  • Odpowiedz