Wpis z mikrobloga

#pracbaza #linkedin #korposwiat Czy zdarza ci się czasem nostalgicznie przeglądać na LinkedIn profile byłych współpracowników, którzy zmienili miejsce zatrudnienia i robi ci smutno, że nic nie zostało z waszego teamu, który jeszcze niedawno wydawał się solidny jak skała?

Czy zdarza ci się to?

• Tak 24.8% (903)
  • Nie, nie łączę życia zawodowego z uczuciami 35.6% (1297)
  • Nie bo w życiu zawodowym nie oglądam się za siebie 17.0% (617)
  • Nie przeglądam ich profili bo popadam w kompleksy 5.9% (213)
  • Nie, podglądając ich pomyśleliby, że mam coś z g 16.8% (610)

Oddanych głosów: 3640

• 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Brakuje odpowiedzi że szkoda mi że z niektórymi już nie pracuję, bo to fajni ludzie byli, ale na linkedina też nie wchodzę bo co ma to zmienić że dowiem się w którym januszex-ie lub johnusex-ie pracuje ten ktoś
  • Odpowiedz
Przecież ktokolwiek jest aktywny na LinkedIn, jest bardziej żałosny niż menel śpiący w parku, bo ten przynajmniej nie oszukuje nikogo odnośnie siebie. Ten portal to toksycznie pozytywne kłamstwo.
  • Odpowiedz
@przegrywNL: Całe szczęście w pierwszej poważnej pracy nauczyłem się "po ciężkiemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)", że nie ma czegoś takiego jak znajomość lub przyjaźń w pracy. Myślałem że miałem super relacje z team leadem, dawaliśmy sobie prezenty na święta, odwiedzaliśmy się w domach, prywatnie graliśmy w DnD nie raz a w tydzień po odejściu z pracy zostałem zablokowany i nigdzie mi nie odpisuje do dziś, a
  • Odpowiedz
@przegrywNL: W Gamedevie akurat nie ująłbym, że jest coś takiego jak team solidny jak skała xD no ale to specyfika branży.
Większość ludzi siedzi albo dopóki nie skończą projektu albo jak mają taki luksus (lub takie już wypalenie) aż projekt nie skończy z nimi.

Druga strona tej monety jest, że przy takich rotacjach warto utrzymywać kontakt bo zawsze coś gdzieś się robi i ewentualnie jak trafi się Twój moment to
  • Odpowiedz
@przegrywNL: Raz założyłem konto na tym gównoportalu, po czym usunąłem, to nie chcą dać mi spokoju ze spamem pomimo wielokrotnie wyłączanej subsbrycji (już samo usunięcie konta powinno wiązać się z usunięciem mojego emaila z ich bazy). Dopiero musiałem dać ich email na czarną listę. I ciągle sk*****ny wysyłają mi emaile (które trafiają do spamu).

Portal traktujący swoich użytkowników jak maszynki do zarabiania pieniędzy, bez krzty szacunku do człowieka.
  • Odpowiedz
robi ci smutno, że nic nie zostało z waszego teamu, który jeszcze niedawno wydawał się solidny jak skała?

@przegrywNL: ale dziwaczna konstrukcja zdania - czy Ty serio myślisz że każdy w korpo ma jakiś wybitny team i naprawdę tam walczyli z przeciwnościami losu i finalnie udało się wdrożyć niemożebny ficzer i zgarnąć wielotysięczną premię xd?

większość sobie chodzi i klepie swoje, czasem się pewne osoby pojawiają a inne odchodzą, często
  • Odpowiedz