Wpis z mikrobloga

to absolutnie najlepsze co ten głupi kraj może spotkać, szkoda, że antypolski rząd tak uwielbia być popychadłem Brukseli. Za chwilę zajadą rolnictwo, zielone łady no i za rok porcja ciapaków w ramach unijnej solidarności.

Ważne, że jest kasa z KPO na jachty i kluby swingersów xD

#polityka #usa #trump #polska #bekazpodludzi
Rzewliwy_wykolejeniec - to absolutnie najlepsze co ten głupi kraj może spotkać, szkod...

źródło: Przechwytywanie

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rzewliwy_wykolejeniec nie wiem na czym to popychanie Brukseli miałoby polegać, ale ty na pewno chcesz stać się popychadłem USA.
Jakie mamy z nimi interesy?
Kupujemy przestarzałe helikoptery, himarsy inny dalej, w zamian za to ich korpo nie płacą tu podatków.
90% naszego eksportu idzie do UE.
Kiedy zaatakowały nas rosyjskie drony usanskie wojska nie ruszyły d--y, bronili nas Niemcy, Holendrzy i Włosi.
  • Odpowiedz
@Pavulon12345: Na pewno więcej niż dzieci, których jedynym argumentem jest to, że bez Unii nagle byśmy stanęli w rozwoju. Może jeszcze porównajcie nas do Ukrainy, która była od nas bogatsza, ale co ja mogę wymagać od ludzi, którzy nie zauważają, że to od wstąpienia do NATO Polska zaczęła się rozwijać, a nie od wstąpienia do Unii...
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: kwestia Schengen i że skoro Norwegia i Szwajcaria mogą w nim być, to i Polska poza UE też by mogła, to szczyt idiotyzmu prawaków. Nie sprawdzą na jakich zasadach te kraje dołączyły, nie sprawdzą ile to ich kosztuje, ale ciul, można ciągnąć narrację xD
Taki hint: jeśli myślicie, że Fundusze Norweskie, które finansują w Polsce masę rzeczy to ich dobroduszna decyzja, to jesteście w grubym błędzie xD
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: zapytaj Brytyjczyków jak tam się mają po Brexicie, czy faktycznie było im w unii tak źle, jak im Farage nakłamał. Podrzucam grafikę co o tym myślą aktualnie.
@dzialoZaglady a ty byczku weź pogadaj z ludźmi, którzy zaraz po otworzeniu się rynków pracy UE wyjechali tam za chlebem. Zapytaj ich czy mieli lepszy pomysł na życie i jak to wpłynęło na ich komfort życia. To jest taki przyziemny przykład,
letitbe - @Rzewliwy_wykolejeniec: zapytaj Brytyjczyków jak tam się mają po Brexicie, ...

źródło: 1f947dec310452f0ec934627e4d70fd3c985d7041656f3b7b94e648abbc6a16f

Pobierz
  • Odpowiedz
@smutny_przerebel Ignorancja? Raczej u ciebie.
Jeżeli uważasz, że na tym wykresie twoja kreska coś w ogóle reprezentuje, to chyba jedynie twoją ignorancję.
Do tego wręcz jasno ten wykres pokazuje, że wstąpienie do Unii w żadnym stopniu nie zwiększyło tempa przyrostu... ale czego oczekiwać po ignorancie xD
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: A co amerykanie mogą nam zaoferować żeby to się opłacało? I było pewne na dekady a nie trump podpisze dekret a kolejny powie a nie to już nieważne dekret cofamy XDD UE mimo z-------h ciagat eko dala nam bezpieczeństwo ekonomiczne, kasę na rozwój (który politycy starają się rozkrasc) i wolność pracy gdzie chcemy. UE trzeba zreformować, a nie z niej wychodzić do magowcow ktorzy nas oszukają i sprzedadzą ruskim
  • Odpowiedz
@dzialoZaglady: gwarantem (tym dużym i silnym) bezpieczeństwa NATO jest USA. Od wygranej Tumpa mamy karuzelę gróźb, negowania ewentualnego zaangażowania militarnego w razie w i dogadywanie się z ruskimi za placami innych w wykonaniu juesej. To raczej średni partner żeby powierzyć mu nasze bezpieczeństwo na wyłączność.
A po polexicie co będzie? G---o będzie. 75% eksportu mamy do krajów UE, bez ceł i całych tych kontroli, bo mamy wspólne wymagania jakościowe. I
  • Odpowiedz
@Soltys_z_miasta: O ile mogę się zgodzić, że wyjście samej Polski jest dość ryzykownym posunięciem, to gdyby utworzył się wspólny front Europy Środkowej, negocjacje umowy wyjścia mogłyby wyglądać znacznie lepiej niż wyjście Wielkiej Brytanii z Unii. Przede wszystkim dlatego, że Niemcy mają u nas bardzo dużo produkcji, co moim zdaniem mogłoby zaważyć zwłaszcza na niemieckim rynku motoryzacyjnym i nie tylko. Jest dużo rzeczy które działają na naszą korzyść i cła uderzają
  • Odpowiedz
@TenXen47: Ma rację. @Rzewliwy_wykolejeniec Poza tym też nie przesadzaj. Uwielbiam ten złoty moment kiedy ktoś pisze o zielonym ładzie i o tym jak rolnicy mają ciężko zapominając ile między innymi oni Unii zawdzięczają te wszystkie dopłaty, strefa schengen dzięki które jest bezcłowa strefa handlowa na cały kontynent.
  • Odpowiedz