Wpis z mikrobloga

@widmo82: Ale ty wiesz, że w międzycasie był covid i wszystkie europejskie gospodarki mocno dostały po tyłku? 7% mniej GDP w porównaniu do czasów przedwojennych/covidowych to i tak dobry wynik, zwłascza jesli wziąć pod uwagę uniezależnienie się od UE - to jest aż kuszące i raczej pokazuje, że rzeczywiście warto na poważnie analizować polexit.
  • Odpowiedz
zwłascza jesli wziąć pod uwagę uniezależnienie się od UE - to jest aż kuszące i raczej pokazuje, że rzeczywiście warto na poważnie analizować polexit.

@JanuszGruz: UK się uniezależnił od UE żeby wprowadzać jeszcze bardziej represyjne przepisy, a osoby które chcą polexit chcą nas oddać rosji, więć nie, nie należy tego powaznie analizować.
  • Odpowiedz
@moja-walka czyli kolejne kłamstwo osoby z "tamtej strony". Stare - znałem.
@fornson23: Gdzie niby proponuję? Wróć do podstawówki, żeby cię czytania ze zrozumieniem nauczyli.
@assninja nalezy analizować i być gotowy na każdy możliwy scenariusz. Za 10 lat unia może się rozpaść, albo kraje centrum wysłać Polskę na orbitę (o czym w tych krajach się mówi). Dlaczego mamy nie być na to gotowi?
  • Odpowiedz
  • 165
@moja-walka: Rok temu rozwaliłem samochód i musiałem zapłacić 10k za naprawę. W tym roku mam największe skumulowane oszczędności w historii.
Wychodzi na to, że rozwalenie samochodu i zapłata 10k dobrze mi wyszła. Ciekawe czy jakbym zapłacił 20k to miałbym 2x większe oszczędności? Jak myślisz?

Z ciekawości, masz trochę czasu? Firma chce wydać grube pieniądze na jakiś audyt, a wystarczy, że rzucisz okiem na jakiś wykres i sprawa ogarnięta.

Tutaj świetnie sobie
  • Odpowiedz
@widmo82: Polecam doedukować się o tym co tam się stało. Po wyjściu z UE Sporo polityków i deep state się wkurzyli więc sobie wymyślili że zemszczą się na ludności. Pani Liz Truss zaczęła obniżać podatki, zmniejszać biurokrację to ją szybko usunęli ze stanowiska. Polecam wywiady z nią.
  • Odpowiedz
@gundis25: domyślam sie, że doedukować nie oznacza przeczytania analiz ekonomicznych, ale obejrzenie filmików na YT gdzie dowiemy się, że za wszystkim stoi spisek lewakow
  • Odpowiedz
@gundis25: zaangażowane wszystkie służby wywiadowcze świata, miliardy dolarów, euro i funtów wydane na konspirację, spisek, za którym stoją najmożniejsi tego świata, a Ty go odkryłeś oglądając TikToki siedząc na kiblu
  • Odpowiedz
a Ty go odkryłeś oglądając TikToki siedząc na kiblu

@bartosz-br: Wiesz co to jest projekcja? Termin w psychologii, nieświadomy mechanizm obronny polegający na przypisywaniu innym osobą własnych niepożądanych uczuć, cech, myśli, których nie akceptujemy u siebie, aby chronić swoje ego i unikać dyskomfortu.
Ja to lubię jak ktoś rzuca obelgi na mnie, od razu wiem z kim mam do czynienia :D
  • Odpowiedz