Wpis z mikrobloga

✨️ Radość i obawy przyszłego taty w czasie ciąży
Moja różowa w ciąży. Staraliśmy się z dwa miesiące tak na poważnie i w drugim miesiącu pykło. Jestem podekscytowany, szczęśliwy, sam się łapie na tym, że na myśl o dziecku mi się papa cieszy. Nie sądziłem, że będę się cieszył, miałem podejście raczej zupełnie na luzie - będzie to ok, nie będzie to też ok. To mega wczesne i pewnie wiele się może jeszcze wydarzyć (ha tfu, franco odpukać!) ale jednak jeśli będzie wszystko tak jak chcemy to w sumie fajno i uratuje nasza Polska #demografia
Oprócz ekscytacji jest też zajebiste przerażenie - to nasze pierwsze dziecko, jesteśmy po 30. Kasa jest, ale nie ma jej nieskończonej ilości. Teraz się trochę dygam własnej odpowiedzialności finansowej i ogromnych wydatków które nas czekają. Żona ma premię uzależniona od wyników, jak pójdzie na zwolnienie ciążowe to zostanie sama podstawa co powoduje że ja będę musiał się w tym czasie mocniej spiąć żeby kasa się zgadzała.

No i nie wiem kiedy to światu oznajmić, myślę że pierwszy trymestr to na pewno nikomu nic. Jakoś w drugim pewnie dopiero.

#dzieci #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie #wygryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Urynowyurynator: lepiej nie mieć dzieci, bo jeszcze urodzi się chore i nie będzie pieniędzy na leczenie. Lepiej nie wychodzić z domu, bo jeszcze potrąci mnie samochód i nie będzie mnie stać na leczenie. Lepiej skoczyć z wieżowca, bo i w domu mogę się przewrócić i coś sobie zrobić.
Mając taki mindset ludzkość dalej by mieszkała w glinianych domkach..
  • Odpowiedz
@Urynowyurynator: zawsze są zbiórki ( ͡° ͜ʖ ͡°) piękny antynatalizm. Z drugiej strony większa szansa że urodzi się zdrowe, stary może dostać awans bo będzie miał ciśnienie na robotę itp itd , ale na wykopie pełno troll kont i czarnowidztwa oraz podcinania skrzydeł. Za długo mam tu konto i widziałem to nie raz , więc op tez nie powinien takich wysrywów czytać i niepokoić sobie głowy.
  • Odpowiedz