Wpis z mikrobloga

kiedy do tych linuksiarzy z sekty linuchowej dotrze, ze nie kazdy korzysta z pc jako maszyny do przegladania internetu i ze na linucha nie dziala 99% profesjonalnego software i sterownikow XDDDDDDD ta mafia linuksowa to naprawde rak jakich malo, codzienny spam linuchem i jaki to on super - no tak jak przegladasz vikop w firefoxie i z aplikacji potrzeba ci kalkulator to tak, ale w kazdym innym przypadku nie. naura

#linux #to #gunwo #sektalinuksowa
gerwazy-oko - kiedy do tych linuksiarzy z sekty linuchowej dotrze, ze nie kazdy korzy...

źródło: obraz

Pobierz
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na win 8 się też w-------i, mimo, ze moim zdaniem bez powodu.

@Kryspin013: no nie tak bez powodu, idioci zlikwidowali menu start i wprowadzili kafelkowy interfejs na urządzenie bez ekranu dotykowego. Użytkownik był przyzwyczajony do tego, że ma swoje aplikacje, klika w menu start i tam wyszukuje to czego potrzebuje - a tu w zamian wszystko znika i pojawia się paskudne, całoekranowe menu które nie ma żadnego uzasadnienia.
  • Odpowiedz
@gerwazy-oko: Linux to jest dobry dla specjalisty, który siedzi w tego typu tematach. Dla przeciętnego zjadacza chleba linux będzie niezrozumiały i nie będzie wiedział jak z tego korzystać. Zresztą linux nie jest na rynek cywilny. Oni mają stałe grono odbiorców
¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@gerwazy-oko: W sensie jak programujesz to jest to najprzyjemniejszy setup, ale jak robisz COKOLWIEK innego, COKOLWIEK to zaczyna się problem. Apple do zastosowań semi-profesjonalnych jest best of both worlds. Co daje cię linux spokój, że z kolejną aktualizacją nadal wszystko będzie działać. Że nie musisz mieć 16gb ramu, że to ty decydujesz kiedy zrobisz upgrade, a nie apple / microsoft wycofując wsparcie i strasząc lukami w security.
  • Odpowiedz
  • 0
@barber-barberski: w duzym skrocie ale szanujesz ze rozumiesz o czym pisze bo jestem ciagle atakowany przez sekte linuksiarzy chociaz sam bym chcial zebym ten linuks wreszcie byl konkurencja dla windowsa ale jak oni nie zrozumieja nic sie nie zmieni xd
  • Odpowiedz
dodaj sobie tag na czarną listę to nie będziesz miał codziennego spamu, no chyba że to przerasta użytkowników windowsa ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Dharma: Korzystam z linuksa na codzień, więc nie chcę dodawać tagu na czarną, a też mnie to p---------e linuksiarzy-sekciarzy irytuje.
  • Odpowiedz
@gerwazy-oko: Moim zdaniem na Linuxie możesz profesjonalnie zajmować się muzyką oraz filmami, a programista na Linuksie ma raj. O czym Ty w ogóle gadasz?

nie dziala 99% profesjonalnego software i sterownikow XDDDDDDD ta mafia linuksowa to naprawde rak jakich malo

Czy ten profesjonalny software to gierki od CD Projekt, a sterownik to pad od XBoxa? XD
  • Odpowiedz
@gerwazy-oko: ale jak widzę jak fajnie rozwija się batocera i inne distro skierowane stricte pod gaming. Wcale bym się nie zdziwił jakby powstały, nowe distro skierowane specyficznie pod inne grupy zawodowe coś jak Netflix zrobił z blenderem wycinając legacy firmy od 3D. Że trafi się w końcu jakiś disruptor, co zrzuci Adobe z tronu. Każda "nowa" appka jednak wychodzi na linucha. Szwaby mocno knują w tym kierunku, i moim zdaniem
  • Odpowiedz
Yhym, i ten "profesjonalny" software to jak zwykle będzie g---o adobe, CAD, anticheat w CoD oraz apka w userspace do gejmingowej myszki logitecha.

@Kryspin013: Z takich przyziemnych rzeczy problemem jest dla mnie appka Empik Go do synchronizacji z Kindle. Próbowałem to przez wine kiedyś odpalać, ale nie działało "out of the box", w sensie zainstalowało się, ale nie łączyło z urządzeniem. Nie chciało mi się jakoś mocno kombinować, bo mam
  • Odpowiedz
jak ludzie śmią używać standardów branżowych do pracy w branży. xD

@BennyLava: Daj spokój. Gość sobie nie zdaje sprawy z tego jaką głupotę napisał. XDDD No, ale wiadomo - gimp i freecad lepsze.
  • Odpowiedz
  • 0
@Anonek463 bez urazy, ale jak nie byłeś w stanie z chatem postawić na linuksie serwera do Smart Home, to odpuść sobie temat, bo potem będziesz tylko bardziej sfrustrowany
  • Odpowiedz