Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zdobyć receptę na Medikinet online?
Dzień dobry szanownemu państwu

Otrzymałem receptę na medikinet CR 10 mg od lekarza psychiatry na NFZ, niestety jak to na NFZ bywa następna wizyta dopiero za 3 miesiące, już widzę że lek najlepiej działa w dawce 20-30 mg (w zależności od dnia) a dostałem dwa opakowania.
I teraz takie pytanie bo lek ma służyć jako lek a nie rekreacyjnie. Gdybym chciał dostać receptę online to:
a) Jaki receptomat?
b) Jaką dokumentacje powinienem im wysłać? Mam tylko swoją diagnozę ADHD z testu DIVA-5 i wyniki EKG (tego wymagał lekarz na NFZ)
c) Czy jeżeli dostanę receptę on-line to mój lekarz na NFZ to widzi?
d) Czy mogę dostać tylko 10 mg czy można wnioskować o większą ilość mg

Z góry dziękuje za pomoc, nie korzystałem wcześniej z receptomatów poza jednym okazyjnym wzięciem L4

#adhd #medikinet #psychiatria #zdrowie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim

Otrzymałem receptę na medikinet CR 10 mg od lekarza psychiatry na NFZ

już widzę że lek najlepiej działa w dawce 20-30 mg (w zależności od dnia) a dostałem dwa opakowania

Dobrałeś sobie dawkę samodzielnie bez konsultacji z lekarzem, czyli można uznać, że przekroczyłeś tę magiczną barierę, za którą kończy się leczenie, a zaczyna
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: koledzy którzy piszą o przekroczeniu dawki mają rację i nie mają jednocześnie.

W idealnym świecie pacjent powinien sam dobrać sobie dawkę poruszając się w zakresach wyznaczonych przez lekarza.

Standardem jest dawka 10mg/dziennie i zwiększanie do 20-30mg/dziennie obserwując reakcje organizmu. Ale wiadomo, nie zawsze jest tak jak być powinno bo te leki można
  • Odpowiedz