Wpis z mikrobloga

1828 km bez dotknięcia kierownicy ( ͡ ͜ʖ ͡)

To wygląda tak, jakby FSD 14.2 miało właśnie swój "ChatGPT moment". Wszyscy w stanach dostali trial FSD za darmo. W Europie zaczynają się oficjalne testy w wielu krajach, w Korei w telewizyjnych wiadomościach omawiają FSD.

A 14.3/14.x dopiero przed nami (które rzekomo ma mieć 10 razy więcej parametrów i "rozumowanie" z pomocą dodatkowego modelu LLM).

A tymczasem na moje autko poczekam jeszcze tylko 10 dni! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#fsd #tesla #gielda #sztucznainteligencja #motoryzacja #technologia
anonimowy_programista - 1828 km bez dotknięcia kierownicy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)

To wygląda ta...

źródło: image

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adicts: też Katowice? Jeżeli tak, to bardzo by mnie interesowała informacja ile czasu na miejscu to wszystko trwa. Tzn. nie śpieszę się, ale chce sobie zaplanować dzień, kiedy obiad, itd. Bo będę jechał po auto pociągiem, a jeszcze potem muszę zajechać na wymianę opon. Więc interesuje mnie ile to tak na spokojnie zajmuje...

Jeszcze muszę dostać/odebrać tablice rejestracyjne. Biorę w leasing w Santander, więc zakładam, że mi dadzą jeszcze info
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista ja kupiłem całe koła, wrabalem się w 21 cali to teraz nie ma wyjścia. Znalazłem uberturbiny z zimowkami na OLX. Jak będzie kiepska pogoda to też najwyżej je zabiorę. Dzięki za namiar na warsztat
  • Odpowiedz
1828 km bez dotknięcia kierownicy ( ͡ ͜ʖ ͡)

@anonimowy_programista: Ale tylko 20% w mieście, i to amerykańskim mieście. Na europejskie pewnie się nie doczekamy działającego rozwiązania od Tesli.

W Europie zaczynają się oficjalne testy w wielu krajach

Daj źródło tej rewelacji bo na razie kojarzę tylko Holandię oraz narzekanie Tesli na europejskie przepisy. Zamiast dostosować FSD do Europy próbują wymusić dostosowanie Europy do Stanów.
  • Odpowiedz
Wczoraj oglądałem filmiki z Niemiec i Francji. Można wypożyczyć teslę na jazdę FSD z tego co zrozumiałem.

@cocojumbo222: Filmik na YT to nie to samo co „oficjalne testy” FSD. Chciałbym wiedzieć w których krajach w Europie takie są, co sprawdza dany urząd, jak FSD przestrzega lokalnych przepisów np. jak radzi sobie na skrzyżowaniach równorzędnych.
  • Odpowiedz