Wpis z mikrobloga

@niedorzecznybubr:

I co zrobić jak rynek będzie tak zepsuty, że prawie wszystkie oferty będą b2b only

W niektórych zawodach już tak jest i nie mówimy tu o jakichś zajebiście wysoko płatnych posadach. Dla mnie to patologia, że za odrobinę wyższe pieniądze ludzie pozbawiają się podstawowych praw pracowniczych i biorą na siebie odpowiedzialność której normalnie by nie mieli. P------e czasy, p------y rynek pracy.
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: Ale na czym polego to zepsucie?

Przyznam sie bez bicia - na b2b nigdy nie pracowalem ale blisko 2 lata na UZ to tak. Mi pasowalo UZ (rzucilem UoP u janusza i poszedlem na UZ). Wiec nie znam szczeolow gdzie niby B2B jest takie zle wzgledem UZ.

Chcesz to masz. Ale nie moze byc tak ze urzednik ci mowi jak masz pracowac.
  • Odpowiedz
postuluję niemożliwość spychania przymusem ludzi na B2B i żeby mieli wybór

@niedorzecznybubr: Ja dokladnie to samo postuluje (tylko w druga strone - spychania ludzi z b2b na UoP)

a ty wyskakujesz coś o tym, że ktoś ci mówi jak masz pracować xD

Bo takie uprawnienia maja miec pracownicy PIP
  • Odpowiedz
o nie, jak można dawać ludziom podstawowe prawa pracownicze XD. PRZEDCIEMBIORCA PONOSI RYZYKO

@niedorzecznybubr: Trolujesz czy serio nalykales sie papki z tv? Ile razy mam tlumaczyc - blisko 2 lata pracowalem na UZ bo.... Bo.... BO MI TO ODPOWIADALO BARDZIEJ NIZ UoP u janusza. Czego nie rozumiesz ze to JA mam decydowac o tym na jakich zasadach JA paracuje???

JA mam decydowac a nie urzednik ktory chce dla mnie "lepiej"
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: Ogólnie nie powinno być legalne by zatrudniać na b2b ludzi, którzy tak naprawdę robią na etacie. I spoko, są osoby w IT (bo tam pracuje) które naprawdę świadczą usługi jak inna firma, ale większość to poukrywani etatowcy.
  • Odpowiedz
blisko 2 lata pracowalem na UZ bo.... Bo.... BO MI TO ODPOWIADALO BARDZIEJ NIZ UoP u janusza. Czego nie rozumiesz ze to JA mam decydowac o tym na jakich zasadach JA paracuje???

@gorzki99: a gdzie ktoś coś pisał o UZ? Na UZ nie udajesz przedsiębiorcy. Poza tym już chyba kiedyś opowiadałeś o tym swoim UZ, i każda zaleta którą opisywałeś była tak naprawdę wadą lub działała lepiej na UoP xD
  • Odpowiedz
a gdzie on napisał o zmuszaniu przez urzędnika uopu?

Sam sobie stworzyłeś w głowie argument, z którym próbujesz teraz walczyć.

@rivers666: A ja sam sobie stworzylem?
  • Odpowiedz
  • 0
na UoP też możesz mieć urlop bezpłatny XD

@niedorzecznybubr: No tak. Tylko ze na UoP nie nadgonie straty pracujac w sb czy nd bo mi prawo zabrania. Rozumiesz roznice? Roczny limit nadgodzin, max 8 nadgodzin w tygodniu, co 4 niedziela wolna itp.
  • Odpowiedz
  • 0
Tylko że na UZ musisz nadganiać każdy "urlop", a na UoP masz 26 dni w pełni płatnego urlopu xd.

@niedorzecznybubr: No to jest fakt. Pytanie co wolisz. Ja moze sie juz przyzwyczailem ze mam wiecej wolnego niz te 26 i dlatego mi to odpowiada.

Nawet pracujac na UoP w poprzedniej firmie mialem wiecej. Po prostu pracowalem duzo sb i nd. I sobie zbieralem na dni do wybrania. No ale w tamtej
  • Odpowiedz