Wpis z mikrobloga

Najgorsze jest to, że teraz nikt mi nie uwierzy że serio 300h w pracy siedze, tylko każdy będzie myślał że to oszustwo jest. Wystarczy, że mam 6-7 dyżurów w miesiącu.

Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić

#konowal100k #konowalposting #lekarz #lekarski #medycyna #lekarz100k
  • 190
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lekarz_7k: jak nie zarabiasz dużej bańki rocznie to nikt cię nie ruszy bo tu nie chodzi o czas spędzony w pracy a o zarobki. Jak ja zacznę pracować 300h w miesiącu to będę zarabiał więcej niż uczciwy lekarz harujacy jak wół taki jak ty a nie skończyłem studiów medycznych ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy?

@Lekarz_7k: Postulować wprowadzenie systemu rejestrowania godzin pracy i jawności zarobków
  • Odpowiedz
Człowieku jak ja jestem na dyżurze, to jestem jedyną osobą, gdyby komuś coś się wydarzyło, a mnie by nie było to bym do pierdla poszedł

@Lekarz_7k: każdy konował tak mówi, a potem i tak śpicie a do lekarza dostać się to za 20 lat.
  • Odpowiedz
  • 25
Postulować wprowadzenie systemu rejestrowania godzin pracy i jawności zarobków

@Nighthuntero: No i postuluje, ale nawet jak wprowadzą ten system i wyjdzie z niego, że większość lekarzy nie zarabia setek tysięcy, to powiecie że ten system to oszukany jest. Z resztą ja się kartą normalnie musze odbijać na wejściu i na wyjściu, a dyrekcja przegląda kamery nawet
  • Odpowiedz
@Lekarz_7k: To skoro ty się musisz odbijać a dyrekcja kontroluje to powiedz mi czemu tego nie było w Warszawie? Jak to możliwe, że chłop robił takie wałki i wszyscy trzymali mordę w kubeł a dyrekcja to akceptowała? Tylko nie mów mi, że nikt nic nie wiedział, nikt nic nie słyszał…
  • Odpowiedz
@Lekarz_7k: Niestety tak to wygląda i wyglądać będzie. Polacy to zawistny naród, który nie potrafi z szacunkiem spojrzeć na ludzi, którzy coś osiągnęli i wszędzie widzą złodzie. A gdy już czarne owce się pojawiają, to populizm i generalizacja się rozkręca na pełnej. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 15
To skoro ty się musisz odbijać a dyrekcja kontroluje to powiedz mi czemu tego nie było w Warszawie? Jak to możliwe, że chłop robił takie wałki i wszyscy trzymali mordę w kubeł a dyrekcja to akceptowała? Tylko nie mów mi, że nikt nic nie wiedział, nikt nic nie słyszał…

@Mathas: No nie czytałeś artykułów dzisiejszych? Dawidek to szef młodzieżówki KO, dyrektor szpitala to była pracowniczka ministerstwa zdrowia w rządzie Tuska,
  • Odpowiedz
@Lekarz_7k: jakie są serio stawki dla lekarzy którzy pracują uczciwie? Oczywiście domyślam się, że różnią się ze względu na speckę.

Problem z lekarzami jest taki, że nie tylko dużo zarabiają, ale też traktują ludzi jak bydło. To nie jest tylko kwestia tego typa z KO, chyba każdy miał sytuacje w której lekarz potraktował go jak g---o. I to serio się zdarza często. Podwójne standardy na nfz i prywacie, kręcenie lodów
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Picie piwa na ławce na osiedlu to dla Ciebie od razu patus? Ehh, gdyby się okazało, że kiedyś tego zakazu nie było i jakoś nie było problemu, jak ktoś nie potrafi pić piwa w ciszy i spokoju, gdzie nikomu nie przeszkadza, to nagle by się okazało, że ilość interwencji straży miejskiej i policji by spadła o 90%, sam się w------m na ludzi, którzy nie potrafią pić, a jeśli dla
  • Odpowiedz
@Coxex: system jawnych zarobków wywołał by w Polsce sporą rewolucję bo osobiście znam ludzi którzy wcale kokosów nie trzepią ale pracują "na stanowisku" więc myślą że sąsiad spawacz to klępie biedę bo pracuje fizycznie i jakby nie zauważają że ten sąsiad 3 razy w roku z całą rodziną na wakacje leci a oni tylko raz no góra dwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz