Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

29 jest z woli pań, 12 z woli panów.

@paczelok: Ciekawe jakie są statystyki przemocy mężów wobec żon i odwrotnie. Gdyby był tu jakiś wzór... hmm
  • Odpowiedz
@paczelok: No i git. Serio. Dla mnie rozwód to jest pozytywne wydarzenie, bo żadne zdrowe małżeństwo nie dotarłoby do momentu złożenia papierów o rozwód, więc można powiedzieć, że to tylko zakończenie agonii. Po co się męczyć w nieudanym związku? Żeby nie psuć statystyki? Jak widzę małżeństwa z pokolenia moich rodziców, to tam połowa z nich nadaje się na rozwód, bo i tak żyją ze sobą jak lokatorzy, a w wielu
  • Odpowiedz
@paczelok: w imie czego te kobiety maja tkwic w nieszczesliwych zwiazkach, zeby sie komus cyferki 50/50 zgadzaly? a ile jest jeszcze przemocy domowej, chociaz to i tak sie poprawia z roku na rok. To chyba dobrze, ze ludzie maja odwage konczyc nieudane, toksyczne relacje, zamiast niszczyc siebie i druga osobe.

Mlode szmiry i cala ta generacja wychowana w czasach netflixa, feminizmu i social mediow jest poj****a, bez dwoch zdan. Ale
  • Odpowiedz
  • 3
Czyli: na 100 małżeństw przypada 42 rozwody: 29 jest z woli pań, 12 z woli panów.

@paczelok: no logika niesamowita. Jak zadzwonię na policję, bo sąsiad nasrał mi pod drzwiami to też moja wina, że się poskrażyłem? xD

Mógłbyś podać statystykę, gdzie sądy orzekły o winie jednej ze stron, bo równie dobrze z tych 29 kobiet 28 mogło być bite ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@paczelok: zajebiście - chłop ma 30% szans, że babie się znudzi. Baba ma tylko 10%

Odpowiedz

@fredperry: A może po prostu kobiety chcą mieć uregulowaną sytuację prawną, a faceci mają to gdzieś, bez względu na to, jak wygląda ich małżeństwo?
  • Odpowiedz
@paczelok: zakłamana statystyka bo dzieli bezwzględną liczbę rozwodów przez liczbę ślubów w danym roku a że teraz niż demograficzny czyli roczniki 2000 (xDD) się żeni a roczniki wyżu 70-80 się rozwodzą to wiadomo że wyjdzie dziwna dywergencja
  • Odpowiedz
@paczelok: Wykop robi to samo mężczyznom w ramach promowania alternatywnych narracji.
"mężczyzna bez kobiety żyje lepiej"
"nie wychowuj dzieci i tak większość nie będzie twoja"
"nie ma co tracić energii na związki"
"więcej internetu"
  • Odpowiedz
Nie wiem skąd te dane, ale rzekomo rozstania w związkach nieformalnych są inicjowane po równo ze strony kobiet i mężczyzn, z drobnym wskazaniem na mężczyzn, w związkach formalnych, w dużej większości ze strony kobiet.
  • Odpowiedz