Wpis z mikrobloga

Ważne pytanie do osób które mieszkają same i nie posiadają prawa jazdy/samochodu.
Zastanawiam się jak sobie radzicie z większymi zakupami? Ja chcę robić z raz na tydzień jakieś większe zakupy w markecie typu Lidl czy Biedra i mam świadomość że za każdym razem, mimo stosunkowo niewielkiej odległości od mieszkania, będę musiał zamawiać bolta albo ubera, bo wolę wziąć np kilka zgrzewek wody na raz żeby przez jakiś czas mieć z głowy. A wy jak sobie radzicie?
#pytanie #ankieta #gownowpis #rozkminy #zakupy #doroslosc #prawojazdy

Jak wy sobie radzicie?

• Też polegam na boltach i uberach 4.2% (2)
  • Jednorazowo biorę mniej, chodzę na zakupy częściej 56.3% (27)
  • Chodzę do sklepu kilka razy jednego dnia 14.6% (7)
  • Coś innego 25.0% (12)

Oddanych głosów: 48

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SendMeAnAngel: W domu jesli juz jem to "gotowce do mikrofali" z zaby czy biedry (wbrew pozorom sa calkiem smaczne)

Ale zazwyczaj ide do jakies restauracji/jadlodajni. Ceny owszem - troche podskoczyly ale tragedii nie ma. Fakt ze ja nie uprawiam sportu i od lat jem jeden posilek dziennie wiec nie mam jakiegos wielkiego zapotrzebowania. Ale z drugiej strony - nawet fajna opcja sa te roznego rodzaju "diety" co Ci pod drzwi
  • Odpowiedz
  • 0
@pasta_alla_carbonara: U mnie akurat jeśli o wzrok chodzi jest to mieszanka – połączenie standardowej wady wzroku (gdzie jedno oko widzi znacznie gorzej od drugiego), astygmatyzmu i oczopląsu spowodowanego uszkodzonym nerwem wzrokowym od urodzenia. I właśnie ten oczopląs stanowi największy problem.

@SendMeAnAngel co do picia, u mnie akurat jest to głównie woda. Kawy nie lubię a herbaty rzadko pijam, ewentualnie napar z pokrzywy bo mam problem z retencją wody w
  • Odpowiedz