Wpis z mikrobloga

Ważne pytanie do osób które mieszkają same i nie posiadają prawa jazdy/samochodu.
Zastanawiam się jak sobie radzicie z większymi zakupami? Ja chcę robić z raz na tydzień jakieś większe zakupy w markecie typu Lidl czy Biedra i mam świadomość że za każdym razem, mimo stosunkowo niewielkiej odległości od mieszkania, będę musiał zamawiać bolta albo ubera, bo wolę wziąć np kilka zgrzewek wody na raz żeby przez jakiś czas mieć z głowy. A wy jak sobie radzicie?
#pytanie #ankieta #gownowpis #rozkminy #zakupy #doroslosc #prawojazdy

Jak wy sobie radzicie?

• Też polegam na boltach i uberach 4.2% (2)
  • Jednorazowo biorę mniej, chodzę na zakupy częściej 56.3% (27)
  • Chodzę do sklepu kilka razy jednego dnia 14.6% (7)
  • Coś innego 25.0% (12)

Oddanych głosów: 48

• 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@viciu03: u mnie zgrzewka wody ba dwie osoby wystarcza na tydzień, oprócz wody herbata i kawa ale mam taki plecak gdzie miesci się 5 wód więc teoretycznie 11 wód można wziąć i nadal mieć jedną rękę wolną na inne sakupy, dla chcącego nic trudnego
  • Odpowiedz
@viciu03: zamawialem zakupy z dowozem, jezdzilem rowerem, robilem zakupy codziennie, az w koncu jak kupilem mieszkanie to zrobilem prawko i kupilem auto, na dluzsza mete się nie da. Poza woda zasadniczo kupisz wszystko na pare dni bez problemu (wode mozna przyniesc z zabki pod domem), problem sie zaczyna jak zaczynasz kupowac rzeczy do mieszkania ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@viciu03: pije jak chce mi się pić, no i tych kaw i herbat trochę jest
Nawet nie myślałem o tym ale trochę racja, coś mało ubywa tej wodiczki
  • Odpowiedz
@viciu03: :DDDD
Nie mam i nigdy nie mialem PJ. Caly remont mieszkania zrobilem. Raz tylko poprosilem kumpla zeby po drodze z pracy dokupil mi kafelki bo mi braklo a w mojej casto nie bylo. A byly w miescie gdzie on pracuje.

Wieksze zakupy? jakie zakupy? Ja od 8? lat nie gotuje w domu - jem na miescie. Z zakupow to jedynie p--o/jakies soki. Nie wiem co to sa "wieksze zakupy".
  • Odpowiedz
  • 0
@MonsieurLaBoule: no niby mają apki te zakupy na dowóz ale podejrzewam że wychodzi to drożej niż nawet zakupy samodzielnie i powrót uberem. Plus nie lubię jakichś mega dowalonych zakupów tam robić bo szkoda mi potem tych kurierów żeby całe torby jedzenia i jeszcze zgrzewki z piciem wnosili. No i moim ulubionym sklepem jest lidl a on nie ma opcji dowozu :/
Też zauważyłem że sklepy w tych dostawach mają skłonność
  • Odpowiedz
  • 0
@MonsieurLaBoule: u mnie kran to tylko z przymusu jak kasy nie ma np xd Miałem epizody że próbowałem z tymi butelkami filtrującymi itd ale dla mnie każda woda ma troche inny smak, który jest ważny. Dlatego Cisowianka np jest dla mnie 20 poziomów wyżej niż kranówa
  • Odpowiedz
Plus nie lubię jakichś mega dowalonych zakupów tam robić bo szkoda mi potem tych kurierów żeby całe torby jedzenia i jeszcze zgrzewki z piciem wnosili.

@viciu03: frisco czy kerfury dowożą vanami używając wózków. Ale tak, maja troche drozej, niz normalnie w sklepie, no ale dostarczaja pod same drzwi. Ale fakt, toreb po tym milion, a za każdą sobie liczą. Generalnie jak masz same zakupy jedzeniowe, to nie problem. Problem się
  • Odpowiedz
Zastanawiam się jak sobie radzicie z większymi zakupami?

@viciu03: Nie robię większych zakupów.

Ja chcę robić z raz na tydzień jakieś większe zakupy w markecie typu Lidl czy Biedra i mam świadomość że za każdym razem, mimo stosunkowo niewielkiej odległości od mieszkania, będę musiał zamawiać bolta albo
  • Odpowiedz
  • 0
@pasta_alla_carbonara: to fakt, co by nie mówić prawko czy auto to często duże ułatwienie a przede wszystkim usprawnienie, nawet z prawem jazdy pracę łatwiej znaleźć.
Ja niestety nie wiem czy będę mógł mieć prawko przez spore problemy ze wzrokiem, a że z finansami u mnie na razie jeszcze jest tak, że starcza od 1 do 1 raczej, to jeszcze spora kolejka różnych wydatków nim przyjdzie czas na podjęcie próby zrobienia
  • Odpowiedz
@viciu03: a to jasne, prawko nie jest priorytetem, posiadanie auta tymbardziej. Da się żyć bez niego, jest troche ciężej, ale się da ;) A jezeli chodzi o wzrok, ot nie wiem jaki masz problem, ale generalnie ludzie jezdza z -8 i astygmatyzmem, wiec moze nie będzie tak źle.
  • Odpowiedz
o kurde to ile wody wy pijecie? XD U mnie to różnie, zależy jaki mam dzień ale średnio ze 3 litry wody dziennie

@viciu03: Nie da się jechać na samej wodzie. Przynajmniej u mnie. Jak masz w domu czajnik, to kawa / herbata.
  • Odpowiedz
Wieksze zakupy? jakie zakupy? Ja od 8? lat nie gotuje w domu - jem na miescie.

@gorzki99: Jedzenie na mieście to przeważnie syf albo ceny wywalone w kosmos. Uprawiam sport, muszę jeść wysokobiałkowe posiłki i nie widzę alternatywy dla gotowania, choć zajmuje mi to bardzo dużo czasu.

Z zakupow to jedynie p--o/jakies soki. Nie wiem co to sa "wieksze zakupy".

W ogóle nic nie jesz w domu, tylko wszystko na
  • Odpowiedz