Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@viciu03: u mnie zgrzewka wody ba dwie osoby wystarcza na tydzień, oprócz wody herbata i kawa ale mam taki plecak gdzie miesci się 5 wód więc teoretycznie 11 wód można wziąć i nadal mieć jedną rękę wolną na inne sakupy, dla chcącego nic trudnego
  • Odpowiedz
@viciu03: zamawialem zakupy z dowozem, jezdzilem rowerem, robilem zakupy codziennie, az w koncu jak kupilem mieszkanie to zrobilem prawko i kupilem auto, na dluzsza mete się nie da. Poza woda zasadniczo kupisz wszystko na pare dni bez problemu (wode mozna przyniesc z zabki pod domem), problem sie zaczyna jak zaczynasz kupowac rzeczy do mieszkania ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@viciu03: pije jak chce mi się pić, no i tych kaw i herbat trochę jest
Nawet nie myślałem o tym ale trochę racja, coś mało ubywa tej wodiczki
  • Odpowiedz
  • 0
@MonsieurLaBoule: no niby mają apki te zakupy na dowóz ale podejrzewam że wychodzi to drożej niż nawet zakupy samodzielnie i powrót uberem. Plus nie lubię jakichś mega dowalonych zakupów tam robić bo szkoda mi potem tych kurierów żeby całe torby jedzenia i jeszcze zgrzewki z piciem wnosili. No i moim ulubionym sklepem jest lidl a on nie ma opcji dowozu :/
Też zauważyłem że sklepy w tych dostawach mają skłonność
  • Odpowiedz
  • 0
@MonsieurLaBoule: u mnie kran to tylko z przymusu jak kasy nie ma np xd Miałem epizody że próbowałem z tymi butelkami filtrującymi itd ale dla mnie każda woda ma troche inny smak, który jest ważny. Dlatego Cisowianka np jest dla mnie 20 poziomów wyżej niż kranówa
  • Odpowiedz
Plus nie lubię jakichś mega dowalonych zakupów tam robić bo szkoda mi potem tych kurierów żeby całe torby jedzenia i jeszcze zgrzewki z piciem wnosili.

@viciu03: frisco czy kerfury dowożą vanami używając wózków. Ale tak, maja troche drozej, niz normalnie w sklepie, no ale dostarczaja pod same drzwi. Ale fakt, toreb po tym milion, a za każdą sobie liczą. Generalnie jak masz same zakupy jedzeniowe, to nie problem. Problem się
  • Odpowiedz
Zastanawiam się jak sobie radzicie z większymi zakupami?

@viciu03: Nie robię większych zakupów.

Ja chcę robić z raz na tydzień jakieś większe zakupy w markecie typu Lidl czy Biedra i mam świadomość że za każdym razem, mimo stosunkowo niewielkiej odległości od mieszkania, będę musiał zamawiać bolta albo
  • Odpowiedz
  • 0
@pasta_alla_carbonara: to fakt, co by nie mówić prawko czy auto to często duże ułatwienie a przede wszystkim usprawnienie, nawet z prawem jazdy pracę łatwiej znaleźć.
Ja niestety nie wiem czy będę mógł mieć prawko przez spore problemy ze wzrokiem, a że z finansami u mnie na razie jeszcze jest tak, że starcza od 1 do 1 raczej, to jeszcze spora kolejka różnych wydatków nim przyjdzie czas na podjęcie próby zrobienia
  • Odpowiedz
@viciu03: a to jasne, prawko nie jest priorytetem, posiadanie auta tymbardziej. Da się żyć bez niego, jest troche ciężej, ale się da ;) A jezeli chodzi o wzrok, ot nie wiem jaki masz problem, ale generalnie ludzie jezdza z -8 i astygmatyzmem, wiec moze nie będzie tak źle.
  • Odpowiedz
o kurde to ile wody wy pijecie? XD U mnie to różnie, zależy jaki mam dzień ale średnio ze 3 litry wody dziennie

@viciu03: Nie da się jechać na samej wodzie. Przynajmniej u mnie. Jak masz w domu czajnik, to kawa / herbata.
  • Odpowiedz