Aktywne Wpisy

straszny_cham +16
#linux #bekazlinuksiarzy
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?
Widzę że po dwudziestu latach dalej ten guwnosystem nie działa dobrze bez grzebania w terminalu?

walokid +104

Zastanawiam się jak sobie radzicie z większymi zakupami? Ja chcę robić z raz na tydzień jakieś większe zakupy w markecie typu Lidl czy Biedra i mam świadomość że za każdym razem, mimo stosunkowo niewielkiej odległości od mieszkania, będę musiał zamawiać bolta albo ubera, bo wolę wziąć np kilka zgrzewek wody na raz żeby przez jakiś czas mieć z głowy. A wy jak sobie radzicie?
#pytanie #ankieta #gownowpis #rozkminy #zakupy #doroslosc #prawojazdy
Jak wy sobie radzicie?
Nawet nie myślałem o tym ale trochę racja, coś mało ubywa tej wodiczki
Nie mam i nigdy nie mialem PJ. Caly remont mieszkania zrobilem. Raz tylko poprosilem kumpla zeby po drodze z pracy dokupil mi kafelki bo mi braklo a w mojej casto nie bylo. A byly w miescie gdzie on pracuje.
Wieksze zakupy? jakie zakupy? Ja od 8? lat nie gotuje w domu - jem na miescie. Z zakupow to jedynie p--o/jakies soki. Nie wiem co to sa "wieksze zakupy".
Co prawda o pralce tego samego nie można powiedzieć, ale to szczegół ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Też zauważyłem że sklepy w tych dostawach mają skłonność
@viciu03: frisco czy kerfury dowożą vanami używając wózków. Ale tak, maja troche drozej, niz normalnie w sklepie, no ale dostarczaja pod same drzwi. Ale fakt, toreb po tym milion, a za każdą sobie liczą. Generalnie jak masz same zakupy jedzeniowe, to nie problem. Problem się
@viciu03: Nie robię większych zakupów.
Ja niestety nie wiem czy będę mógł mieć prawko przez spore problemy ze wzrokiem, a że z finansami u mnie na razie jeszcze jest tak, że starcza od 1 do 1 raczej, to jeszcze spora kolejka różnych wydatków nim przyjdzie czas na podjęcie próby zrobienia
@viciu03: Nie da się jechać na samej wodzie. Przynajmniej u mnie. Jak masz w domu czajnik, to kawa / herbata.
@gorzki99: Jedzenie na mieście to przeważnie syf albo ceny wywalone w kosmos. Uprawiam sport, muszę jeść wysokobiałkowe posiłki i nie widzę alternatywy dla gotowania, choć zajmuje mi to bardzo dużo czasu.
W ogóle nic nie jesz w domu, tylko wszystko na
@pasta_alla_carbonara: Na co dzień auto jest zbędne. Czasem by się przydało, aby móc gdzieś dojechać.